Asus X540UA-GO591T, laptop cu Windows preinstalat

Majoritatea laptopurilor disponibile nu vine cu Windows preinstalat, pentru că fiecare are un sistem de operare pe acasă și ne dorim să fie cât mai accesibil acel laptop. Asus X540UA-GO591T e unul dintre cele mai ieftine soluții de la acest producător foarte popular, iar dacă nu vă doriți Windows 10, atunci alegeți pe cel fără terminația T în nume. Cu alte cuvinte, veți ști ce fel de sistem de operare are în funcție numele său dar și alte caracteristici.

Acesta oferă o experiență multimedia plăcută și aici sunt excluse jocurile 3D pentru că nu e conceput pentru gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul HD nu mai e atât de popular cum a fost însă depinde și ce vreți să vedeți pe el, însă mă îndoiesc că preferați conținutul 1080p e un ecran atât de mic. Culorile și contrastul sunt bune pentru că e vorba de un panou bun, însă unghiurile de vizibilitate nu sunt cele mai grozave.

Ținând cont că e un model office, mă gândesc că-l veți folosi pentru navigare, redare media și programe. Pentru taskuri mai dificile ar trebuie să alegeți un laptop mai performant și aici mă refer în special la procesor. E bine să aveți un sistem de operare licențiat dacă va fi folosit în cadrul unei companii.

Păreri pro și contra

Noul procesor Intel Pentium e mult mai eficient decât generațiile precedente și performanțele au crescut și ele. Bateria sa oferă o autonomie excelentă pentru că hardware-ul are un consum redus și nu-l veți folosi pentru jocuri sau editare video. Windows 10 e cea mai bună alegere care o puteți face pentru un laptop atât de nou pentru că nu veți primi drivere compatibile pe versiune anterioare. Unitatea optică e prezentă la acesta în caz că vreți să folosiți discuri, dar nu mai e atât de populară motiv pentru care multe laptopuri nu o au.

Asus X540UA-GO591T arată bine pe maro și pe lateral se vede o conectivitatea bună, iar voi puteți folosi și medii de stocare rapide cu interfață USB 3.0 ori conectivitate fără fir dacă e prezent un router wireless în apropiere.

Te-ar mai putea interesa