Asus X540UA-GO591, laptop cu Intel Pentium Dual Core Skylake

Acest Asus X540UA-GO591 e unul dintre cele mai accesibile variante disponibile și nu aș alege pe cele cu hardware mai vechi, iar aici mă refer la procesor. E recomandat să aveți un procesor cât mai nou pentru că performanțele cresc cu fiecare generație și depinde de arhitectură – Skylake. Sunt mai multe familii de procesoare, iar una ca Skylake chiar iasă în evidență și se poate vedea în benchmarkuri. Laptopul de jos face parte din seria X a acestui brand și hardware e bun pentru uz office, adică nu-l veți putea folosi chiar pentru orice.

E de înțeles pentru că are un preț foarte bun și chiar ați putea lua în calcul un SSD pe viitor dacă nu aveți nevoie de atâta spațiu de stocare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

ASUS X540YA XX017D

Componentele cele mai importante ale unui laptop sunt procesorul și memoria RAM, pentru că anumite procesoare cer o anumită capacitate de memorie pentru a rula în condiții optică. Acest Pentium 4405U are nevoie de numai 4GB, dar laptopul permite până la 12GB.

Pe maro arată foarte bine pentru că e nuanță deschisă și care evidențiază foarte bine tastatura și ecranul. E echipat cu un ecran HD foarte bun și cu un sistem audio modest, astfel ca voi să puteți asculta muzică când doriți ori să vizionați un film alături de familie și prieteni. Dacă ecranul vi se pare cam mic, atunci cu un cablu se poate conecta la TV.

Păreri pro și contra

Conectivitatea e foarte bună la acesta, adică sunt porturi USB 3.0 și chiar tehnologie bluetooth pentru anumite tipuri de periferice. Laptopurile sunt tot mai portabile deoarece scad dimensiunile dar și greutatea lor, pentru că anumite dotări sunt înlocuite de altele sau unele sun inutile.

Asus X540UA-GO591 e de buget și dacă vă permiteți ceva mai scump, eu v-aș recomanda unul cu i3 și poate cu un SSD. Ideea e că fiecare utilizator îl vrea la un preț cât mai atractiv, dar o generație nouă de procesoare nu poate fi atât de accesibilă ca cea precedentă. Oricum, diferențele de performanță nu sunt vizibile în taskuri zilnice.

Te-ar mai putea interesa