Asus X540UA-GO017, laptop cu i3 Skylake

Asus X540UA-GO017 e un laptop din 2018 cu procesor i3 și componente care sunt suficiente pentru sarcini office și multimedia. Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție HD Ready (1366×768 pixeli), iar din cauza aceasta aparatul e numai bun a vizionat de filme HD și Full HD.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care vine cu tehnică de generație nouă. Aspectul e unul caracteristic seriei X540, iar unitatea optică e prezentă… pentru instalarea sistemului de operare ori a programelor.


Avantaje

Notebook-ul Asus X540UA-GO017 e unul cu procesor i3 model i3-6006U care are două nuclee și cip grafic HD 520 de la Intel. E un procesor cu voltaj scăzut, iar cipul grafic e unul suficient de capabil pentru a rula filme HD sau jocuri nu prea complexe.
Memoria RAM e una DDR3 cu o capacitate de 4GB, iar pentru stocare se folosește de un hard de 500 de giga. Capacitatea de stocare e una suficientă, iar dacă doriți mai mult atunci se poate folosi stocare externă ori cloud storage.
Portabilitatea aparatului e una suficientă întrucât e vorba despre o greutate de 2kg și o baterie care ține până la 4 ore sau mai mult.

Dezavantaje

Nu vine cu sistem de operare Microsoft (Windows 10), dar are o distribuție de Linux. Recomandarea mea e să instalați Windows de pe un stick USB 3 sau de pe un DVD.
Unitatea optică de tip DVD e una cu utilitate vagă întrucât în ziua de azi orice poate fi descărcat de pe net (legal).

Concluzii

Laptopul de față se adresează persoanelor interesate de ceva cu o portabilitate bună și performanță peste medie. E un model cu aspect clasic Asus și carcasa e una ergonomică (care face laptopul ușor de folosit). Nu doar carcasa e una ergonomică, ci și tastatura deoarece vorbim despre una chiclet (nu intră praful sub taste, iar acestea sunt plăcute la atingere… precum și silențioase).

Lasă un comentariu