Asus X540UA-GO017, laptop cu i3 Skylake

Asus X540UA-GO017 e un laptop din 2018 cu procesor i3 și componente care sunt suficiente pentru sarcini office și multimedia. Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție HD Ready (1366×768 pixeli), iar din cauza aceasta aparatul e numai bun a vizionat de filme HD și Full HD.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care vine cu tehnică de generație nouă. Aspectul e unul caracteristic seriei X540, iar unitatea optică e prezentă… pentru instalarea sistemului de operare ori a programelor.


Avantaje

Notebook-ul Asus X540UA-GO017 e unul cu procesor i3 model i3-6006U care are două nuclee și cip grafic HD 520 de la Intel. E un procesor cu voltaj scăzut, iar cipul grafic e unul suficient de capabil pentru a rula filme HD sau jocuri nu prea complexe.
Memoria RAM e una DDR3 cu o capacitate de 4GB, iar pentru stocare se folosește de un hard de 500 de giga. Capacitatea de stocare e una suficientă, iar dacă doriți mai mult atunci se poate folosi stocare externă ori cloud storage.
Portabilitatea aparatului e una suficientă întrucât e vorba despre o greutate de 2kg și o baterie care ține până la 4 ore sau mai mult.

Dezavantaje

Nu vine cu sistem de operare Microsoft (Windows 10), dar are o distribuție de Linux. Recomandarea mea e să instalați Windows de pe un stick USB 3 sau de pe un DVD.
Unitatea optică de tip DVD e una cu utilitate vagă întrucât în ziua de azi orice poate fi descărcat de pe net (legal).

Concluzii

Laptopul de față se adresează persoanelor interesate de ceva cu o portabilitate bună și performanță peste medie. E un model cu aspect clasic Asus și carcasa e una ergonomică (care face laptopul ușor de folosit). Nu doar carcasa e una ergonomică, ci și tastatura deoarece vorbim despre una chiclet (nu intră praful sub taste, iar acestea sunt plăcute la atingere… precum și silențioase).

Te-ar mai putea interesa