Asus X540UA-DM2080, model cu Kaby Lake R şi SSD

Dacă vă interesează un laptop din categoria multimedia atunci acest model Asus X540UA-DM2080 ar fi recomandarea mea. Vine cu procesor quad core i5 model 8250U care e foarte performant şi foarte echivalent unuia de desktop.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi trebuie să ştiţi că stocarea se realizează pe un SSD de 512GB.
Din imaginea de alături se poate vedea că acest model e unul foarte aspectiv cu un design similar cu al restului seriei X540.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus X540UA-DM2080 vine dotat cu procesor i5-8250U care e din generaţia Kaby Lake R(efresh). Are integrat un cip grafic Intel UHD 620, iar din această cauză putem viziona filme FHD şu UHD pe acest laptop.
Memoria RAM e una de 8GB, iar stocarea este pe SSD de 512. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai multă memorie.
Din nefericire cu are Windows 10, dar are o distribuţie Linux – Endless OS. Eu recomand sistemul Windows deoarece e mai productiv şi mai uşor de folosit. Instalarea sa poate fi realizată de pe un stick USB.
Ecranul acestui model e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, iar stratul anti-glare (anti-orbire e prezent).
Din păcate nu are unitate optică, dar în schimb are o multitudine de porturi şi o portabilitate bună.
Pe partea de conectivitate are 3 porturi USB, HDMI, card reader, wireless ac şi bluetooth. Ultima opţiune de conectivitate (bluetooth) e foarte utilă dacă vreţi să conectaţi un mouse fără fir ori sistem audio bluetooth.
Dacă e să vorbim despre portabilitate trebuie spus că are o baterie care ţine 4-5 ore şi o greutate de circa 1,9 kilograme.
Modelul de faţă e unul care nu are LAN, dar vine la pachet cu adaptor USB 3 la RJ45.

Pentru persoanele interesate de un laptop puternic util la sarcini office şi multimedia cred că acest model X540 ar fi mai mult decât suficient.
Asus e u brand asiatic, dar în ciuda acestui fapt produsele sale sunt de calitate superioară, motiv pentru care se află în topul achiziţiilor.

Te-ar mai putea interesa