≡ Meniu

Asus X540UA-DM2080, model cu Kaby Lake R şi SSD

Dacă vă interesează un laptop din categoria multimedia atunci acest model Asus X540UA-DM2080 ar fi recomandarea mea. Vine cu procesor quad core i5 model 8250U care e foarte performant şi foarte echivalent unuia de desktop.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi şi trebuie să ştiţi că stocarea se realizează pe un SSD de 512GB.
Din imaginea de alături se poate vedea că acest model e unul foarte aspectiv cu un design similar cu al restului seriei X540.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus X540UA-DM2080 vine dotat cu procesor i5-8250U care e din generaţia Kaby Lake R(efresh). Are integrat un cip grafic Intel UHD 620, iar din această cauză putem viziona filme FHD şu UHD pe acest laptop.
Memoria RAM e una de 8GB, iar stocarea este pe SSD de 512. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai multă memorie.
Din nefericire cu are Windows 10, dar are o distribuţie Linux – Endless OS. Eu recomand sistemul Windows deoarece e mai productiv şi mai uşor de folosit. Instalarea sa poate fi realizată de pe un stick USB.
Ecranul acestui model e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, iar stratul anti-glare (anti-orbire e prezent).
Din păcate nu are unitate optică, dar în schimb are o multitudine de porturi şi o portabilitate bună.
Pe partea de conectivitate are 3 porturi USB, HDMI, card reader, wireless ac şi bluetooth. Ultima opţiune de conectivitate (bluetooth) e foarte utilă dacă vreţi să conectaţi un mouse fără fir ori sistem audio bluetooth.
Dacă e să vorbim despre portabilitate trebuie spus că are o baterie care ţine 4-5 ore şi o greutate de circa 1,9 kilograme.
Modelul de faţă e unul care nu are LAN, dar vine la pachet cu adaptor USB 3 la RJ45.

Pentru persoanele interesate de un laptop puternic util la sarcini office şi multimedia cred că acest model X540 ar fi mai mult decât suficient.
Asus e u brand asiatic, dar în ciuda acestui fapt produsele sale sunt de calitate superioară, motiv pentru care se află în topul achiziţiilor.