Asus X540SA-XX411, laptop maro cu Intel Celeron

Laptopul Asus X540SA-XX411 e destul de popular deoarece mulți își doresc un model ieftin, elegant și cu hardware cât mai nou. Prețul e corect pentru ce oferă și laptopurile mai performante, cum sunt cele cu Core i3, costă ceva mai mult. Bineînțeles, dacă aveți posibilitatea să optați pentru un laptop mai scump, eu vă recomand să o faceți. Laptopul îl folosiți mulți ani și cerințele hardware la anumite programe pot să crească. Am pus o poză pentru a vedea această serie, dar mă gândesc că ați văzut-o chiar și în realitate.

Pot fi variante pe diverse culori și chiar pe argintiu/gri arată destul de bine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Intel N3060 e destul de nou și oferă un scor destul de bun în anumite aplicații, dar e loc de mai bine deoarece e vorba de familia Braswell. Procesoarele Skylake și Kaby Lake sunt mult superioare, dar pentru ceea ce faceți voi, nici nu veți observa mari diferențe.

Nu aș avea ce să-i reproșez la partea de dotări, deoarece porturile sunt diversificate, iar un număr redus de USBuri nu e un minus pentru că multe periferice pot fi wireless sau se pot conecta la routerul wireless. Există routere care au porturi USB și vă oferă să folosiți de la distanță o multifuncțională, de exemplu.

Autonomia acestui laptop ține de setările alese, cât de mult solicitați configurația, dar când îl folosiți acasă, conectați-l la priză. Acest laptop ca multe altele necesită Windows 10, însă doar dacă folosiți sau aveți nevoie de anumite programe office. Acest Endless OS e destul de simplu și e conceput să consume destul de puține resurse.

Păreri pro și contra

Costă destul de puțin, are o greutate de numai 1.9 kg, suficient spațiu de stocare, fiabilitatea nu poate fi pusă la îndoială. O variantă cu Pentium e puțin mai bună dar diferențele nu sunt așa de mari.

Asus X540SA-XX411 poate fi cel mai bun înlocuitor pentru un desktop PC mai vechi, în special dacă avea configurație office. Depinde și pentru ce vreți să-l folosiți, însă pentru navigare web, redare media, socializare, tehnoredactare e suficient de bun.

Te-ar mai putea interesa