Asus X540SA-XX383, laptop accesibil cu Eye Care și USB C

Laptopul Asus X540SA-XX383 se adresează utilizatorilor simpli cu puține pretenții și care nu vor să încerce jocuri 3D pe el. Oricum, pentru jocuri e nevoie și de o placă video pe măsură (cu memorie video proprie). Acesta face parte din cea mai accesibilă serie de laptopuri de la acest brand și nu văd de ce v-ar interesa un model mai mic. Chiar și laptopurile de 14 inci sunt alegeri bune deoarece nu mai vin cu acea tastatură numerică, care și așa e inutilă. Ecranul e important atunci când nu conectați laptopul la un televizor sau monitor, iar la acesta e unul de 15 inci cu Eye Care.

Poate că nu e o laegere scumpă, dar oferă destul de multe pentru cât costă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Mulți ar spune că procesorul Pentium N3710 nu prea impresionează, dar depinde pentru ce-l veți folosi. Eu îl consider destul de bun chiar și cu memoria RAM de 1600 MHz. Poate fi folosit pentru a lucra în diverse aplicații sau să vizionați filme la sfârșitul zilei. Poate că hard discul nu e cel mai mare de pe piață… există diverse site-uri de unde puteți viziona filme sau seriale fără a le mai descărca.

Îmi place că e mai portabil și subțire decât alte generații sau serii – 1.9 kg, dar e și normal că doar nu are cine știe ce componente foarte scumpe. Nu are multe porturi de același fel, dar apreciez că are porturi mai diversificate decât laptopurile de la concurență.

Păreri pro și contra

Tehnologia Eye Care reduce lumina albastră pentru a vă proteja ochii, iar aceasta e prezentă și la monitoarele acestui brand. Combinația de culori maro cu negru e destul de plăcută. Porturile sunt de ultimă generație, procesorul are un scor de 1875 de puncte în CPU Benchmark, deci destul de mult comparativ cu un Pentium de acum 4-6 ani, iar consumul e foarte mic.

Singurul motiv pentru care nu ați dori acest model Asus X540SA-XX383 ar fi lipsa sistemului de operare, însă nu devine o problemă dacă aveți deja Windows 10 pe un stick USB 3.0. Nu mai e nevoie de unitatea optică cât timp există alte tehnologii mai practice.

Te-ar mai putea interesa