Asus X540SA-XX375, laptop cu USB C

Laptopul Asus X540SA-XX375 e unul dintre cele mai noi apariții de la acest brand și care nu costă foarte mult datorită configurației. E vorba de un procesor Intel Braswell care e conceput pentru sarcini mai ușoare, dar în rest laptopul are memorie DDR4 și spațiu de stocare generos. Procesorul e foarte important dacă vreți un model performant și indiferent pentru ce vreți să-l folosiți, trebuie să optați pentru unul cât mai scump. Bineînțeles, e foarte important să nu vă depășiți bugetul, iar dacă îl vreți pentru copii, atunci nu e nevoie de mai mult.

Acesta poate fi folosit pentru navigare web, redare de filme, seriale sau chiar și clipuri Youtube. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă are o culoare diferită de majoritatea modelelor X540, finisajele sunt aceleași. Culoarea nu joacă un rol foarte important dar unii utilizator nu mai vor un model pe negru sau gri. Această tastatură e mult mai vizibilă decât cea neagră, dar puteți folosi o lampă pe birou pentru un plus de vizibilitate. Tastatură iluminată e prezentă doar pe laptopurile scumpe, adică care costă cam dublu.

Ca și dotări, pot spune că nu-i lipsește nimic, are chiar și port USB C care e destul de popular. Spre deosebire de portul USB clasic, cablul sau stickul poate fi introdus indiferent de direcție, pentru că designul e ireversibil. Ecranul acestui laptop e destul de clasic și nu prezintă caracteristici speciale. Fiind un model office din segmentul inferior, e și portabil, adică are o greutate de numai 2 kg.

Păreri pro și contra

NU văd de ce nu l-ați alege, pentru că nu există o configurație mai bună decât aceasta, plus că acest gen de configurație nu mai trebuie upgradat. Un laptop pentru uz office nu are nevoie de mai multă memorie RAM și nici SSD. Dacă vreți un laptop mai bun, luați unul cu Core i3.

Asus X540SA-XX375 poate fi folsoit de oricine, dar după achiziție trebuie să puneți un sistem de operare pe acesta. Eu recomand Windows 10 pentru că are componente noi și nu-i înțeleg pe cei care vor să pune versiuni mai vechi de Windows, care și așa nu se mișcă atât de bine.

Te-ar mai putea interesa