Asus X540SA-XX312, laptop alb la un preț foarte bun

Unul dintre cele mai elegante laptopuri de pe piață e Asus X540SA-XX312 datorită culorii și finisajelor. Laptopurile albe sunt disponibile la aproape orice preț, dar nu le veți găsi în toate configurațiile posibile și în orice buget. În anii anterior, majoritatea laptopurilor de pe piață erau de culoarea neagră, iar modelele premium erau albe și argintii. În prezent, laptopurile sunt mult mai diversificate și arată foarte bine. Totuși, cel de jos nu poate fi comparat cu un laptop care costă de două ori mai mult. Bineînțeles, singura diferență majoră e procesorul (poate fi unul Core i5).

Poate fi folosit cam pentru orice, mai puțin jocuri 3D și aplicații profesionale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Intel N3060 face parte din seria Celeron generația Braswell și acesta e decent atunci când îl folosiți doar pentru uz office (navigare web, aplicații, programe, redare fișiere media). Dotările sale sunt prezente și la alte laptopuri, chiar și mai scumpe, dar e loc de mai bine. Are porturi diversificate pentru a putea conecta orice.

Dacă aveți un abonament mai scump la internet, atunci aveți nevoie de o configurație ceva mai puternică și cu placă de rețea performantă. Poate ați și observat că abonamentul la internet de 1 Bbps are niște cerințe hardware impresionante, dar și cele de 300/500 Mbps. Oricum, nu cred că veți downloada prea multe pentru tot conținutul media e online pe stream.

Ca și restul modelelor din serie, și acesta are o greutate de numai 1.9 kg, adică construcția asa e diferită de cea a altor serii. Poate fi transportat mai ușor cu o geantă, iar un mouse cu fir alb s-ar potrivi perfect alături de acesta.

Păreri pro și contra

Arată foarte bine pe alb, prețul e foarte atractiv, componentele sunt destul de noi, are o greutate destul de redusă, USB tip C și altele.

Dacă nu sunteți siguri că Asus X540SA-XX312 va fi alegerea ideală, atunci optați pentru un model cu Pentium N3710 care are un scor de performanță mult mai mare. Chiar dacă nu impresionează prea mult la capitolul performanță, arată foarte bine din orice unghi l-ați privi.

Te-ar mai putea interesa