Asus X540MA, laptop cu Celeron N4000

Laptopul Asus X540MA-GO360 ca multe alte modele din seria X540M e unul dotat cu procesor Celeron N4000 de tip dual core, iar performanţele acestuia sunt similare unui Pentium din generaţiile anterioare. Datorită configuraţiei acest model se adresează persoanelor interesate de ceva pentru sarcini office. Dacă vreți Windows 10 gata instalat, atunci alegeți varianta numită Asus X540MA-GO550T.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un procesor cu componente de generaţie nouă. Pe lângă procesorul amintit mai sus acest model are şi SSD cu capacitate mare precum şi memorie RAM tip DDR4. Pentru a vă face o părere despre cum arată acesta am pus alături o poză.


Păreri pro şi contra

Pe piaţă există diverse laptopuri, dar acesta se evidenţiază prin faptul că are componente noi şi perfecte pentru sarcini office.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie HD şi strat anti-glare (anti orbire). Un lucru special la acest brand este Eye Care, adică o caracteristică despre care putem spune că filtrează lumina albastră.
Memoria RAM e de 4GB şi nu se poate instala mai mult. Acesta nu e un dezavantaj în cazul în care veţi folosi laptopul preponderent la navigat pe net.
Cipul grafic din acest model e un Intel UHD. E un cip integrat care va lua memorie din cea a sistemului.
Stă bine la capitolul porturi întrucât vine cu 3 USB-uri, HDMI şi microSD. Alte elemente importante ar fi bluetooth şi wireless ac, dar acestea pe partea de conectivitate.
Portabilitatea e una bună având în vedere că are unitate optică. Bateria ţine vreo 3-4 ore, iar greutatea e de circa 2kg.
Stocarea fişierelor se va face pe SSD, acest lucru accelerând diverse sarcini. Capacitatea sa de 256 e suficientă, dar dacă vreţi mai mult atunci puteţi să vă folosiţi de cloud storage sau de un hard extern.

Acest Asus X540MA e un notebook PC pentru cei interesaţi de ceva avansat tehnologic şi la un preţ nu prea mare.
Ergonomia e foarte bună având în vedere că laptopul e dotat cu tastatură chiclet şi cu ecran care filtrează lumina albastră.
Ca brand, Asus e unul de top care se evidenţiază cu mai multe lucruri printre care fiabilitatea, componentele alese aşa încât totul să ruleze ca uns şi multitudinea porturi.

Te-ar mai putea interesa