Asus X540MA-GO314T, laptop cu Intel Quad Core

Laptopul Asus X540MA-GO314T arată bine și se vede din poze pentru că nu are un finisaj pe o culoarea țipătoare, ci pe una plăcută – maro deschis cu negru. Configurația sa e una eficientă și performantă, care poate fi folosită pentru a rula orice aplicație office fără probleme. Bineînțeles, dacă vreți să rulați filme 720p, o puteți face fără probleme cu placa video integrată. Unii utilizatori preferă un laptop cu placă video dedicată pentru că vor să joace un joc, însă prețul e semnificativ mai mare.

Costă ceva mai mult pentru că are Windows 10 Home preinstalat, dar și așa trebuie să-l instalați ulterior după achiziție. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acesta nu e foarte cunoscut pentru e destul de nou și face parte din familia Gemini Lake. E vorba de Celeron N4100 care e ceva mai diferit decât restul și se vede după specificații și nume (e apropiat de Intel Pentium N4200). Are 4 nuclee și o placă video cu suport HD pentru a putea rula conținut video cu ușurință.

Suportă multă memorie RAM, dar o astfel de configurație nu are nevoie de mai mult de 12GB. Spațiul de stocare e unul decent și e asigurat de un hard disc clasic de 500GB.

Păreri pro și contra

E vorba de o serie cu greutate redusă – 1.9 kg, iar hardware-ul e unul office pentru taskuri destul de simple. E echipat cu un ecran HD bun pe care puteți viziona filme la detalii foarte bun ori doar să navigați pe web. Chiar dacă nu face parte dintr-o serie foarte nouă, veți avea un port USB 3.0 care e de 10 ori mai rapid decât cel clasic, bluetooth pentru periferice fără fir și difuzoare de 4W.

Asus X540MA-GO314T e un gadget destul de reușit care poate fi folosit în locul unui PC pentru că are dotări bune și nu are nevoie de multe periferice. Aș alege doar un mouse pentru un plus de productivitate (veți lucra mai rapid decât cu touchpadul său), iar alegerea e a vostră dacă vreți să fie cu sau fără fir.

Te-ar mai putea interesa