Asus X52JE-EX166D

Un model care v-ar putea interesa e acest laptop Asus X52JE-EX166D care se aseamănă mult cu Asus X52JE-EX202D, numai că acesta vine cu procesor Intel Pentium model Dual Core P6100, iar celălalt venea cu Core i3. Preţul acestui model este undeva la 1.700 de lei deci este cu vreo 100 de lei mai ieftin decât cel cu i3. Şi se pare că este la ofertă, deoarece are un preţ destul de bun. 

Chiar dacă Asus X52JE-EX166D vine cu un procesor cu două nuclee, cache-ul este la fel de mare ca la un Core i3, adică de 3MB. i3-ul vine cu unele specificaţii în plus care v-ar ajuta în jocuri cum ar fi Hyper Threading. Ambele vin cu 2 giga de memorie RAM, care poate fi mărită la cel puţin 4 giga cu o plăcuţă de 2 giga care costă circa 90 de lei. Placa video este aceeaşi, aici mă refer la cea dedicată, cât despre cea integrată, este puţin mai bună cea de pe cel cu i3 dar numai dacă vreţi să vă jucaţi jocuri pe integrată. Altfel, nu-i văd un alt avantaj.

Design-ul este acelaşi deci nu trebuie să vă faceţi griji că arată mult mai diferit, şi anume are capac negru lucios care din lateral ai impresia că este argintiu, la interior tastatele sunt aerisite (depărtate) deci persoanele cu unghii lungi nu vor avea probleme când scriu pe aceasta. Tastatura şi tastele sunt înconjurate de un maro-carbon mat foarte interesant deoarece pe lângă faptul că este plăcut la atingere, nu se văd amprentele pe acest material.

Poze

Închis
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Acest model Asus X52JE-EX166D vine cu procesor Intel Pentium model Dual Core P6100, cu tehnologie 32 nm, la o frecvenţă de 2GHz şi 3MB. Ecranul LCD are o diagonală de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM de tip DDR3 e de 2 giga la o frecvenţă de 1066MHz, memoria maximă este de 8 giga, dar cred că 4 giga sunt mai mult decât suficienţi, în special că vor funcţiona şi pe Dual Channel. Toate acestea pentru că are un slot liber pentru un eventual upgrade.

Hard disk-ul de tip Serial ATA 2 de 2,5 inci are capacitate de 320 de giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi e unul silenţios şi nu se răceşte.

Asus X52JE-EX166D are două plăci video din care una este dedicată şi cealaltă integrată pentru o performanţă grafică mai bună în jocuri şi un consum mai redus de energie pentru o autonomie mai bună. Cea dedicată este ATI 5470 cu memorie video de 512 MB pe 64 de biţi şi este una foarte bună pentru că nu se încălzeşte şi jocurile rulează fără probleme la detalii medii şi maxime (Assassin’s Creed 2, Black Ops, NFS Hot Pursuit, FIFA, GTA IV şi alte jocuri noi).

La capitolul multimedia, are unitate DVD, două difuzoare stereo, cititor de carduri şi cameră web de 0,3 MP. La categoriile porturi şi conectivitate, acest laptop vine cu 3 USB-uri 2.0 pentru periferice, microfon incorporat, port HDMI, intrare audio, port VGA, Wi-Fi.

Autonomia bateriei de 6 celule este undeva la 2-3 ore dar numai în unele condiţii: luminozitate cât mai mică a ecranului, doar placa integrată să funcţioneze, şi să nu rulaţi jocuri, altfel autonomia este de circa 2 ore. Greutatea este de circa 2,6 kilograme ca la toate laptopurile, vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin, arată bine, vine de la Asus, poate fi un model de gaming cu un upgrade ieftin, are destule porturi iar la capitolul multimedia excelează destul de bine la un astfel de preţ.

Ca minusuri: are numai 2 giga de RAM iar preţul putea fi puţin mai mic.

Concluzie

Dacă vă place design-ul seriilor de modele Asus şi nu puteţi să vă decideţi pe care să-l luaţi, puteţi opta cu încredere pentru acest laptop Asus X52JE-EX166D care face faţă oricărei probleme. Nu vă veţi întâlni cu probleme hardware sau software la acest model, pentru acest lucru pot garanta şi câţiva cumpărători foarte satisfăcuţi de această achiziţie.

Te-ar mai putea interesa