Asus X52JC-EX434D

În acest review, voi scrie de spre acest laptop Asus X52JC-EX434D cu procesor Intel Core i5 model 460M. Este un laptop pentru cei ce vor ceva mai multă performanţă la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Configuraţia e una oarecum interesantă deoarece nu prea sunt laptopuri cu procesor de tip Core i5 la un pre aşa de mic.

Design-ul e unul foarte plăcut datorită aspectului glossy sau lucios de culoare neagră la exterior şi pe rama display. Pe lângă tastatură laptopul este de culoare maro carbon dar suprafaţa nu este lucioasă astfel nu se vor vedea amprentele. Este un model ce se aseamănă mult cu cele X52, K52 sau A52.

Poate fi un notebook pentru cei puţin pasionaţi de jocuri, am precizat „puţin” deoarece placa video chiar dacă este dedicată, ea nu este una foarte avansată deoarece are doar 64 de biţi la fel ca 310M de la GeForce. Asta nu înseamnă că nu vor rula jocurile, ci din contră majoritatea jocurilor vor rula la detalii mici şi mijlocii, dar sunt puţine care vor rula la detalii maxime.

Poze

Deschis 2
Tastatură

Specificaţii tehnice

Are procesor de tip Core i5 model 460M de la Intel, cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,5GHz şi cache de 3MB. Ecranul are o diagonală de 15,6 inci de tip LCD cu tehnologie LED, rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi cu glare, protecţie antireflexie. Pentru faptul că este de tip LED, consumul de energie este mai redus, contrastul şi claritatea imaginii este mai bună şi culorile sunt mai vii.

Memoria RAM e de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz dispusă pe un slot. Hard disk-ul de 500 de giga de tip SATA 2 are 5400 de rotaţii pe minut. Nici nu aveţi nevoie de unul mai mare de atâta.

Are două plăci video, una integrată cu suport HD de la Intel, şi alte dedicată de la nVIDIA GeForce 310M cu memorie video de 1 giga. E puţin mai bună decât contracandidata de la ATI 5470 deoarece se mişcă ceva mai bine în jocuri. Rolul plăcii integrate este de a menţine autonomia acumulatorului, datorită faptului că ea consumă mult mai puţin decât cea dedicată. Cea dedicată are Pixel Shader 4,1 şi suport DirectX 10,1 şi cu ajutorul ei poţi vedea filme Blu-Ray şi rula jocuri precum GTA 4 sau Call of Duty Black Ops fără probleme.

Are unitate DVD, difuzoare stereo cu tehnologie SRS Premium pentru sunet şi de tip Altec Lansing. Camera web este de 0,3 MP. La capitolele porturi şi conectivitate are HDMI, 3 USB-uri, VGA, microfon, intrare audio, reţea RJ-45 şi Wi-Fi. Mai vine însoţit şi de o tastatură numerică, şi poate fi un plus pentru cei ce lucrează cu numere.

Autonomia bateriei de 6 celule e undeva la 3-4 ore sau chiar 2 ore, depinde cum setaţi luminozitatea şi ce aplicaţii folosiţi în momentul respectiv. Nu vine cu sistem de opeare Windows 7, ci cu FreeDos, astfel laptopul vine mai ieftin cu câteva milioane.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: cel mai bun procesor la un astfel de preţ, ieftin, placă video foarte bună şi spaţiu de stocare a datelor suficient de mare pentru filme, muzică, jocuri sau alte aplicaţii.

Ca minusuri, Asus X52JC-EX434D are numai 2 giga de RAM. Dar cu numai 90 de lei poţi lua încă 2 giga, la un preţ care zic eu este unul modic.

Concluzii

Acest laptop Asus X52JC-EX434D face parte din noua serie care este mai ieftină şi mai performantă. Are un raport de performanţă/preţ bun cu specificaţii destul de bune. Nu se adresează celor ce navighează doar pe internet şi se uită la filme deoarece acesta poate să facă mult mai multe datorită procesorului i5 şi plăcii video dedicate.

Te-ar mai putea interesa