Asus X52JC-EX412D

În acest review, voi scrie despre acest laptop Asus X52JC-EX412D cu procesor Dual-Core P6100,care este destul de cunoscut datorită specificaţiilor foarte bune. Preţul acestui notebook  este unul modic. Design-ul este unul foarte reuşit, carcasa este lucioasă de culoare maro. Este cel mai bun laptop raport calitate/preţ, poate fi considerat şi un laptop pentru jocuri datorită plăcii video dedicate de la GeForce.

O alternativă destul de bună şi oarecum similară acestui model Asus X52JC-EX412D este Asus X52JC-EX436D care are cam aceleaşi specificaţii, dar şi preţ. Acum rămâne la alegerea dumneavostră care-şi merită banii deoarece pentru mine ambele sunt foarte bune. Dacă doriţi să optaţi pentru 4 giga de RAM şi anume să mai luaţi o plăcuţă de 2 giga de memorie RAM atunci ar trebui să ştiţi că nu costă foarte mult ci undeva la 80 de lei. 

Poze

Deschis 2
Tastatură

Preţ

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », şi are specificaţii destul de bune. Procesorul este unul de tip Dual-Core adică cu două nuclee, pe nume P6100. Acest model vine de la producătorul Intel şi are o frecvenţă de 2.0 GHz, cu tehnologie de 32nm, cache de 3MB şi este chiar mai bun decât modelul T4500 de la acelaşi producător.

Specificaţii tehnice

Ecranul de tip LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 15.6 inci,  şi o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli. Claritatea imaginilor este foarte bună datorită ecranului LED care are un contrast foarte ridicat.

Memoria RAM este de 2 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz şi dispusă doar pe unul din cele două sloturi. Deci cu circa 90 de lei vă mai puteţi lua încă vreo 2 giga de memorie RAM numai dacă vă gândiţi să mai faceţi un mic upgrade.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 320 cu o viteză de la 7200 de rotaţii pe minut. E unul foarte performant, multe din laptopuri au hard disk cu 5400 de rotaţii pe minut, aceste are un oarecare avantaj faţă de celelalte.

Acest model Asus X52JC-EX412D vine cu două plăci video una integrată de la Intel cu suport HD, adică poţi viziona filme sau clipuri de 720p. Cea dedicată este pentru cei pasionaţi de jocuri sau care doresc să vizioneze filme în format FullHD sau 1080p, sau chiar Blu-Ray. Cea dedicată adică nVIDIA GeForce 310M are o memorie video de 1 giga şi este una nouă cu Pixel Shader 4.1 şi suport DirectX 11.

La capitolul multimedia, are unitate DVD, două difuzoare incorporate, cameră WEB de 0.3 MP şi tehnologie Altec Lansing.

La capitolele porturi şi conectivitate, are reţea RJ-45, Wi-Fi, port HDMI, port VGA, 3 USB-uri pentru periferice, microfon, intrare audio (mufă pentru căşti 3.5 mm) şi tastatură numerică.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este undeva la 2-3 ore în funcţie de luminozitate şi aplicaţii folosite.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin, vine de la un producător foarte bun şi cunoscut, este un model echilibrat deci nu are problemă cu temperaturile. Autonomia este foarte bună deoarece vine cu două plăci video. NU prea are rost să vă gândiţi să luaţi un laptop cu placă video pe 128 de biţi deoarece eu am ajuns la concluzia că nu prea merită, în sensul că dau cu vreo 7-10 milioane mai mult şi nu ştiu cât o să mă ţină deoarece un model cu placă video pe 128 de biţi se încălzeşte destul de tare iar autonomia este destul de scăzută.

Ca minusuri: putea avea ceva mai multă memorie RAM şi ca-ntotdeauna… se putea şi mai ieftin.

Nota 10

I-am acordat această notă datorită procesorului şi plăcii video de 1GB, acestea îl fac un notebook pentru gaming, numai că are 2 giga de RAM. Am înţeles că are o singură plăcuţă de 2 giga RAMi şi 2 sloturi pentru memoria ram. Deci, se mai poate achiziţiona o plăcuţă de 2 giga cu vreo 90 lei, notebook-ul ajungând să aibe 4 giga. Iar dacă are şi dual-channel performanţele cresc cu 30-40%.

Am uitat să precizez că laptopul Asus X52JC-EX412D are tehnologia multi-touch ca la smartphonuri, putând micşora şi mări imaginea doar degetele aflate pe touch-pad, dar şi altele…

Acest laptop Asus X52JC-EX412D este o alegere ideală pentru cei pasionaţi de jocuri şi vor să aibe un notebook performant.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus X52JC-EX412D”

Comentariile sunt închise.