Asus X512UA-BQ236, laptop cu tastatură iluminată

Noua generație de laptopuri portabile e aici și Asus X512UA-BQ236 e unul dintre ele și are porturi numeroase care sunt poziționate inteligent. Fiind atât de compact, nu veți găsi mufa LAN la acest model, ci veți avea inclus un cablu adaptor care va fi util uneori (când nu aveți semnal de la router). Culoarea acestui model e una plăcută și îmi place că acest brand a renunțat să mai producă variante pe negru. Bineînțeles, laptopuri de gaming sunt pe negru cu roșu, dar e vorba de un finisaj mat pe care nu se văd amprentele și nu atrage praful.

Designul e similar cu cel al unui ultraportabil și dimensiunile au scăzut mult, astfel s-a ajuns la o greutate de numai 1.7 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Chiar dacă ecranul pare a fi mai mic, el are doar margini subțiri și o diagonală de 15.6 inci. Panoul ecranului nu e IPS cum am văzut la multe laptopuri de gaming, însă unele specificații sunt apropiate. Diferențele se văd doar dacă îl vizionați de la distanță sau din anumite unghiuri de vizionare. Chiar dacă nu vine cu Windows 10, acesta e singurul sistem de operare care îl puteți alege.

Păreri pro și contra

Bateria ține destul de mult și se încarcă rapid, ca la variantele premium care au un preț destul de mare. Chiar nu are sens să alegeți variante scumpe pentru că acum aveți un gadget modern la un preț atractiv și are tastatură iluminată, balamale Ergolift, porturi rapide, un sistem audio bun, ecran de ultimă generație și altele. Pe acesta avem un Core i3 din seria Kaby Lake care a apărut mai târziu și oferă performanțe bune dacă discutăm doar de taskuri simple. Recomand minim 8GB pe cele mai multe laptopuri, iar acest upgrade îl puteți face oricând, dar și așa s-a ieftin memoria destul de mult.

Difuzoarele stereo integrate pot înlocui un sistem audio clasic doar că puterea nu poate fi aceeași și nu aveți bass. Asus X512UA-BQ236 are un SSD mare pe care puteți stoca o mulțime de fișiere importante și media.

Lasă un comentariu