Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X512FA, laptop versatil cu grafică integrată

Pe piaţă există multiple laptopuri, însă Asus X512FA se evidenţiază prin faptul că care procesoare Core i de generaţie nouă (cu arhitectură Whiskey Lake), ecran FHD şi portabilitate foarte bună. Acest laptop face parte de categoria multimedia, dar vor rula şi jocurile precum LoL sau Dota.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi, iar pe aceşti bani primim un laptop de generaţie nouă care arată bine şi vine cu o multitudine de dotări utile. Probabil că nu se vede din poză, dar trebuie să ştiţi că acest model vine cu balama Egolift care are rol de a răci mai bine laptopul şi de a vedea mai bine tastele.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus X512FA e disponibil în diverse variaţiuni precum X512FA-BQ761 (i5-8265U, SSD), X512FA-EJ999 (i7-8565U, HDD de 1TB), X512FA-BQ762 (i5-8265U, SSD) şi X512FA-BQ415 (i7-8565U, HDD 1TB). În opinia mea variantele cu SSD sunt unele mai rapide, chiar dacă au procesoare i5.
Procesoarele vin cu cip grafic integrat, adică cu Intel UHD 620. E un cip grafic destul de performant, dar fără memorie proprie.
Ecranul laptopului e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, iar în felul acesta beneficiem de un laptop cu ecran foarte bun. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa are strat anti-glare.
Aparatul vine cu o multitudine de porturi, printre acestea numărându-se wireless ac, bluetooth, 3 USB-uri şi altele.
Sunt disponibile şi diverse culori pentru VivoBook 15, iar dvs. alegeţi modelul pe culoarea care vă place cel mai mult.
Laptopul fiind unul foarte subţire vine fără Ethernet, dar puteţi beneficia de acest port dacă alegeţi să folosiţi adaptorul USB la Ethernet.
Din păcate nu are Windows preinstalat, dar are o distribuţie Linux. Oricum, eu vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB întrucât nu are nici unitate optică.

Pe piaţă există o multitudine de laptopuri, însă acest model se evidenţiază prin preţul scăzut, portabilitatea bună (greutatea e de 1,7kg) şi faptul că are procesoare puternice.