Asus X509JP, laptop argintiu cu Intel Ice Lake (10 nm)

Laptopul Asus X509JP are la interior cele mai noi procesoare Intel din seria Ice Lake, motiv pentru care e prezentă o tehnologie pe 10 nm. Aceste procesoare sunt mai eficiente și performanțele sunt lăudabile că doar au 4 nuclee și o frecvență de lucru mare. Aceasta crește când e nevoie cu ajutorul tehnologie Turbo Boost, astfel că se economisește baterie. Vedem o placă video dedicată nouă numită GeForce MX330 care e o variantă mai nouă și înlocuiește varianta MX250. Nu am văzut diferențe majore între cele două, de aceea nu veți vedea diferențe în aplicați ori jocuri.

Îmi place noul design al laptopurilor și chiar culoarea e una destul de inspirată deoarece dă un plus de eleganță. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele sunt tot mai avansate și parcă un desktop nu mai e așa atractiv. Există o diferență de performanță între hardware-ul creat pentru desktopuri și cel creat pentru laptopuri, însă e nesesizabil când vine vorba de taskuri simple. Această serie de laptopuri nu a fost creată pentru gameri, mai degrabă alegeți laptopuri TUF, ROG sau Zephyrus (în funcție de bugetu alocat). Față de serii anterioare veți vedea că are o construcție mai solidă.

Păreri pro și contra

Displayul nu pare foarte mare dar o diagonală de 15.6 inci oferă mult spațiu de lucru, plus că rezoluția e una Full HD. Laptopul se mișcă precum o tabletă cu acele componente: SSD M.2, procesor cu 4 nuclee, memorie DDR4 de 8GB. Grafica e asigurată de două plăci video care comută între ele în funcție de ce rulați și veți beneficia de performanțe maxime, respectiv autonomie satisfăcătoare. Prețul e unul foarte bun, iar un laptop din generația anterioară poate fi o alternativă dacă vă convine mai mult prețul. În principal designul e mult diferit, poate că vă place mai mult un laptop argintiu care să arate ca cel din imaginea de sus.

Asus X509JP a fost construit pentru cei care apreciază portabilitatea și au nevoie de un gadget care rulează Windows 10. Versiunea nu are mare importanță pentru că sunt diferențe de preț între ele.

Te-ar mai putea interesa