Asus X509FJ, laptop cu construcție solidă

Seria Asus X509FJ este prezentă pe piață în diverse configurații cu procesoare de ultimă generație, care sunt perfecte pentru taskuri office și nu numai. Arată foarte bine și putem spune adio variantelor complet negre deoarece nu mai sunt la modă și acum avem modele în numeroase culori. Acesta e prezent pe culoarea gri care e destul de elegantă, iar tastatura e pe negru ca și rama ecranului. Astfel sunt mai bine evidențiate și greutatea laptopului e una scăzută.

Nu este precum un ultrabook, dar e pe aproape în special că unele componente se fac tot mai mici, iar aici mă refer la SSD-urile de tip M.2. Modelul X509FJ-EJ014 are un astfel de SSD și e generos, iar dacă vreți mai mult spațiu e cam la fel de accesibil X509FJ-EJ046. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus X509FJ-EJ050 are cel mai avansat procesor pentru că vorbim de un i7, iar variantele cu 6 nuclee sunt pentru gaming și nu oferă cea mai grozavă autonomie. Ecranul a fost îmbunătățit și nu vom mai vedea rezoluția HD, iar unele serii pot ofer un panel diferit.

Veți primi un laptop performant conform bugetului și serii mai scumpe pot oferi ceva mai mult, însă depinde și cât de utile pot fi anumite dotări. GeForce MX230 e o variantă nouă însă nu e cea mai potrivită dacă vreți să jucați jocuri timp de multe ore, plus că laptopul nu are un sistem de răcire avansat (cum am văzut la cele TUF sau ROG).

Păreri pro și contra

Laptopul se comportă excelent în cele mai multe situații și excelează la capitolul conectivitate deoarece are numeroase porturi, dar să nu uităm nici de tehnologiile fără fir. Nu e nevoie să avem porturi multe de același fel, ci mai degrabă să fie cât mai diversificate. E perfect pentru muncă de birou sau atunci când vreți să redați fișiere media fie pe ecranul său, fie pe un monitor ori televizor.

Asus X509FJ îl recomand celor care vor un gadget portabil și performant. O placă video dedicată e bine-venită și ea se activează automat când e nevoie pentru a nu vă afecta autonomia bateriei.

Te-ar mai putea interesa