Asus X509FB, laptop multimedia cu grafică dedicată

Asus X509FB e un laptop de generaţie nouă dotat cu procesoare i5 sau i7 şi cu grafică dedicată GeForce MX. Din această cauză e numai bun pentru sarcini multimedia (vizionat filme, editat documente şi jocuri precum dota2 sau lol).

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop foarte bun din punct de vedere al performanţelor şi dotărilor. Din poza de alături puteţi vedea că are un design premium, iar rama ecranului e una foarte subţire numită Nano Edge.


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus X509FB vine cu procesoare i7-8565U (modelele X509FB-EJ036, X509FB-EJ035), i5-8265U (X509FB-EJ024, X509FB-EJ034, X509FB-EJ025) i3-8145U (X509FB-EJ021), performanţele fiind unele foarte bune deoarece vorbim despre procesoare Core i.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie Full HD şi strat anti-glare pentru ca lumina să nu se reflecte.
Memoria RAM e una de 4 sau 8GB tip DDR4, iar pentru stocare se foloseşte de hard sau SSD.
Placa video cu memorie dedicată e o Nvidia GeForce MX 110 cu capacitate de 2GB. E un model suficient de puternic pentru variate jocuri nu prea complexe ori editări.
Pe partea de conectivitate şi porturi are 4 USB-uri, HDMI, wireless ac, bluetooth şi altele. Din nefericire nu are Ethernet LAN, dar i se poate pune un adaptor la USB.
Nu are nici unitate optică, sistemul de operare putându-se instala de pe un stick. Recomand să instalaţi Windows 10.
Portabilitatea e una bună prin faptul că are greutate redusă de 1,8kg şi o baterie care ţine şi mai mult de 4 ore.
Sistemul de operare cu care vine e Endless OS, adică o distribuţie Linux.

Per ansamblu acest laptop e unul pentru acasă în cazul în care vreţi ceva care să vă ajute să terminaţi rapid sarcinile. Recomandarea mea ar fi modelul cu i5 sau i7… nu contează dacă cu HDD deoarece puteţi să-i puneţi şi dvs un SSD.
Dacă nu vă pasionează prea mult jocurile atunci puteţi să alegeţi şi o variantă fără grafică dedicată precum aceasta.

Te-ar mai putea interesa