Asus X509FA, laptop multimedia cu tehnologie Intel

Asus X509FA e un laptop apărut pe piaţă în 2019 şi se adresează segmentului business ori celora care vor o soluţie multimedia pentru acasă. Acest lucru se datorează faptului că vine în diverse configuraţii care mai de care mai robustă. Nu doar performanţele sunt superioare la un astfel de notebook PC, ci şi portabilitatea deoarece vorbim despre o greutate de 1,9kg şi o baterie care poate să ţină şi 4-5 ore… în funcţie de ce facem pe el.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Din poza de alături se poate vedea că are un design premium.


Păreri pro şi contra

Asus X509FA vine în diverse configuraţii. Există modelul X509FA-EJ053 cu i3 8145U, X509FA-BQ157T cu i5 8265U şi X509FA-BQ234 tot cu i5 8265U, dar şi cu Windows 10. În opinia mea cel mai bun model e cel cu i5, dar dacă aveţi puţini bani de cheltuit atunci puteţi alege şi varianta cu i3.
Pe partea de memorie vine cu 4GB memorie RAM şi cu SSD sau HDD. Variantele cu SSD vor fi mult mai rapide deoarece acest tip de stocare are un timp mai redus de accesare a informaţiei. Nu vă opreşte nimeni să vă luaţi un model cu HDD, iar apoi să-i puneţi Solid State Drive.
Din păcate nu vine cu cip grafic dedicat de la Nvidia sau AMD, dar cipul Intel UHD 620 e unul suficient pentru filme HD, Full HD şi chiar 4K.
Ecranul laptopului e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, strat anti glare şi panel calitativ. Rama ecranului e una subţire, purtând numele de Nano Edge.
Conectivitatea e una ok din moment ce vorbim despre 3 porturi USB, bluetooth şi wireless ac. Laptopul e unul foarte suţire şi din cauza aceasta nu au mai pus Ethernet LAN, dar puteţi avea LAN prin intermediul unui adaptor USB.

Pe piaţă există variate modele, însă acesta se remarcă printr-un cost accesibil şi fiabilitate crescută.

Te-ar mai putea interesa