Asus X509DA, laptop office cu Ryzen 7

Sunt multe configurații interesante oferite de Asus, iar fiecare serie arată diferit. Totuși sunt seriile alternative la cele cu Intel, iar Asus X509DA e una dintre acestea. Această serie oferă un procesor Ryzen din generație nouă cu tehnologie pe 12 nm. Acel Ryzen 7 de pe acesta nu e echivalentul unui Core i7, ci unui Core i5. Totuși, e o alegere foarte bună pentru cât costă pentru că aveți un hard disc foarte mare și o memorie de 8GB.

Arată bine pe gri și laptopurile de culoare neagră sunt de gaming, însă nu e o regulă. Laptopurile cu AMD sunt oferite de numeroase branduri și puteți vedea întreaga ofertă disponibilă, însă acesta îmi place mai mult datorită raportului calitate/preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poate rula conținut video cu ajutorul plăci video numite RX Vega 10 Graphics și poate că nu e foarte populară, însă e foarte bună pentru taskuri zilnice și nu numai. Laptopurile au scăzut în dimensiuni deoarece avem un design cu margini subțiri astfel că raportul ecran/carcasă e mai generos. Aceasta e o tendință și nu e prezentă doar la aceste tipuri de aparate, ci și la altele (televizoare, tablete etc). Nu are nevoie de periferice multe pentru că are multe dotări: cameră web, difuzoare integrate, microfon, cititor de carduri, WiFi și bluetooth. Bineînțeles se mai pot alege periferice cu sau fără fir dacă vreți să lucrați cu acesta.

Păreri pro și contra

Prețul atractiv ala unui laptop nu afectează conectivitatea, de aceea avem porturi ca: USB 3.1, USB tip C, USB 2.0, HDMI și altele. la interior avem un procesor eficient cu tehnologie pe 12 nm, memorie RAM la frecvență ridicată, un hard disc mare și placă video decentă AMD Vega. Plăcile video AMD sunt peste cele Intel și chiar și așa, nu prea le-aș recomanda pentru gaming deoarece nu au sistem de răcire propriu iar laptopul nu e conceput pentru gaming.

Asus X509DA e cel mai recent model lansat de acest brand și are un preț foarte bun pentru ce oferă. Portabilitatea e excelentă la acesta deoarece laptopul cântărește doar 1.9 kg.

Te-ar mai putea interesa