Asus X507UA-EJ782, laptop cu greutate de 1.6 kg

Laptopul Asus X507UA-EJ782 arată mult mai bine decât predecesoarele, pentru că a fost aleasă o combinați interesantă – gri cu negru. Chiar dacă nu e un ultraportabil, se poate lăuda că are o greutate de numai 1.68 kg și cu un număr decent de porturi. În general, laptopurile foarte subțiri nu vin cu foarte multe porturi

Noua generație vine cu un design mai premium, adică avem un ecran cu margini mai mici însă doar pe lateral. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nici nu veți mai vedea prea multe procesoare cu două nuclee, majoritatea au patru nuclee și o placă video decentă. Bineînțeles, aici fac referire la Core i5 8250U care înlocuiește cu succes modelul Core i7 din generația precedentă (Kaby Lake).

Software-ul instalat de pe acest laptop nu e cel recomandat, de aceea trebuie înlocuit cu altul. Eu mă refer la Windows 10 care oferă și driverele necesare pentru componentele actuale. Mai există și varianta cu Linux, dacă nu țineți să folosiți anumite programe office. Avantajul oferit de acesta e că nu are nevoie de antivirus.

Dacă nu vă e de ajuns actualul SSD, atunci puteți alege unul mult mai mare sau alegeți un stick USB cu interfață 3.0 (viteză de transfer mare).

Păreri pro și contra

Arată foarte bine, ecranul are o rezoluție ceva mai mare, prețul e foarte bun dacă luăm în calcul ce procesor e prezent pe acest și că avem un SSD mare. Vedem îmbunătățiri cu fiecare generație, iar modelele accesibile au devenit destul de atractive, de aceea am decis să recomand și pe acestea. Sunt prezente porturi USB destul de rapide și aici mă refer la cele de tip 3.0, nici nu cred că ați fi vrut cel de tip C. E echipat cu o baterie superioară altor serii, care se încarcă până la 60% în numai 49 minute.

Asus X507UA-EJ782 vine cu ceva mai puține dotări, iar ca o noutate observ că îi lipsește portul LAN. Deci, veți depinde de conexiunea fără fir a unui router wireless, dar și așa nu cred că v-ar fi plăcut cu un cablu de rețea pe birou.

Te-ar mai putea interesa