Asus X505BA-BR299, laptop cu noul AMD A9-9425

Laptopul Asus X505BA-BR299 arată ca și variantele de 14 inci, iar greutatea sa e de numai 1.68 kg. Pe acesta vedem un procesor nou și unii ar putea zice că e vorba de o generație veche, ei bine, e vorba de familia Stoney Ridge care e pe 14 nm. Are două nuclee, motiv pentru care trebuie comparat cu un Intel Pentium sau i3, depinde de generație. Construcția laptopului e una destul de plăcută și se vede din lateral că a scăzut mult grosimea pentru că laptopul nu se va încălzi foarte mult.

Îi lipsește unitatea DVD și tastatura numerică care le consider destul de inutile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest AMD A9-9425 nu e cunoscut, dar merită încercat pentru că din 2018, acest brand a început să ofere soluții foarte bune după o lungă pauză.Memoria RAM de pe acesta lucrează la o frecvență mai mică pentru a vă bucura de o autonomie cât mai bună, dar poate fi upgradată dacă doriți mai mult. Foarte puține componente pot fi upgradate, iar HDD-ul poate fi schimbat cu un SSD.

Un laptop cu Windows 10 preinstalat poate costa mult, astfel încât să vă depășească bugetul. Voi puteți instala acest software cu ajutorul unui stick sau îl cumpărați în acest format.

Păreri pro și contra

Are un aspect foarte plăcut datorită noului ecran numit NanoEdge care are caracteristici foarte bune pentru uz office, însă nu are o rezoluție mare. Astfel, autonomie de lucru va fi destul de mare și voi vă veți bucura de multe ore petrecute în fața sa. Nu sunt multe laptopuri de 15 inci în acest buget care să fie atât de portabile, iar performanțele sunt acceptabile. Acel procesor de care vă ziceam mai sus e echivalentul unui Pentium 4405U. Sunt prezente porturi rapide chiar și USB tip C, iar conectivitatea wireless e una superioară cu WiFi ac Dual Band (dacă semnalul e bun, nu mai e nevoie de cablu LAN).

Asus X505BA-BR299 are un preț excelent și discutăm de o serie nu foarte populară, dar care va deveni una și sper să vedem chiar și configurații cu Ryzen-uri (procesoarele mai performante de la acest brand).

Te-ar mai putea interesa