Asus X451MAV-VX278P, laptop ieftin cu Windows 8.1

Asus X451MAV-VX278P face parte dintr-o serie foarte ieftină care merită încercată în special dacă nu vă interesează performanțele ci doar funcționalitatea laptopului. Am pus poza de jos pentru a vedea mai bine cum arată tastatura și e una destul de reușită. Se poate observa lipsa tastaturii numerice care și așa nu-i văd rostul, dar are unitate DVD. Cât timp are Windows preinstalat, chiar nu mai văd de ce ați mai folosi acea unitate. Poate pe viitor se va renunța la ea și construcția să fie ceva mai simplă și subțire.

Unele dotări tind să fie inutile cum e și cititorul pentru carduri (există cablu de date, tehnologii wireless, cloud etc). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tastatura
Tastatura

Acel Celeron N2830 de 2.1 GHz e o alegere bună deoarece deoarece are două nuclee, o placă video integrată cu suport HD și consum redus de energie. Astfel o baterie de 3 celule e suficientă. Ecranul de 14 inci nu pare să fie prea mare dar apreciez că are o imagine HD. Pe partea de configurație are următoarele: 2 GB de RAM și 500Gb spațiu de stocare. N e un laptop care să necesite upgrade-uri deoarece și așa nu poate fi folosit pentru gaming sau mai știu eu ce. E ideal pentru navigare web, filme, socializare și aplicații.

Dotările unui laptop nu diferă de cele ale unui alt laptop, totuși nu toate laptopurile sunt la fel de mari și de aceea sunt binevenite mai toate dotările. Chiar dacă acesta nu are USBuri multe, tehnologia bluetooth vă permite să conectați un mouse wireless (sau oricare alt periferic). Greutatea sa e destul de redusă dar putea fi și mai mică dacă s-ar fi renunțat la unele dotări, după cum am menționat mai sus.

Plusuri: preț atractiv, configurație bună, ecran HD, design plăcut, Windows 8.1 preinstalat și fiabilitate.
Minusuri: 2GB sunt cam puțini RAMi (4GB ar fi fost o capacitate ok). Din cauza faptului că are 2GB RAM s-ar putea ca unele sarcini să sacadeze.

Dacă vreți ceva foarte ieftin și de la un brand cunoscut, atunci Asus X451MAV-VX278P poate fi acel model care îl căutați. Jos am pus o prezentare video cu o variantă similară doar că e pe alb. Deci dacă nu vă place culoarea, puteți alege alta, doar că pe negru pare mai elegant.

Te-ar mai putea interesa