Asus X405UA-BM398, notebook de 14 cu i7-7500U

ASUS X405UA-BM398 e un laptop din generația nouă adresat celora interesați de portabilitate și performanță. Vine cu o greutate redusă de 1,4kg și cu procesor i7. Toate componentele sale sunt orientate înspre a oferi o portabilitate extremă fără a face rabat la performanță.
Dacă vrei un model robust cu baterie care să țină vreo 5 ore atunci acesta ar fi recomandarea mea.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar uitându-ne la caracteristici vedem că e ceea ce ar trebui să fie un laptop. Probabil că multă lume ar zice că-i ultrabook, iar eu nu-i contrazic. Din imaginea de alături se poate observa că e vorba despre un laptop cu ecran foarte subțire cu ramă milimetrică pe laterale.


Caracteristici

Modelul X405UA e unul dotat cu ecran de 14 inci care are rezoluție FHD și panel TN. Pentru a nu vă strica ochii are strat anti-glare și Eye Care.
La capitolul memorie are 8GB memorie RAM DDR4, iar pentru stocare are un SSD de 256 de giga.
Grafica e Intel HD care-i integrată în procesorul i7 model 7500u. E un cip grafic care se folosește de memorie sistemului, dar e oarecum similar celora de la Nvidia întrucât are performanțe similare.
Din păcate nu are unitate optică, dar acest lucru nu e un dezavantaj întrucât sistemul de operare poate fi instalat de pe un USB ori de pe o unitate DVD externă. Eu recomand să instalați Windows 10 întrucât acum vine cu Endless OS.
Poate fi conectat la net prin wireless ac sau LAN 10/100/1000.

Avantaje

Vine cu o portabilitate exemplară întrucât are o greutate de 1,4 kilograme și are o baterie care ține circa 5 ore.
E foarte performant mulțumită procesorului i7 (scoate 5236 puncte la benchmark), SSD-ului și celor 8 giga de RAM.

Verdict

Dacă ești interesat de un laptop/ultrabook care să facă față celor mai solicitante sarcini atunci modelul ASUS X405UA-BM398 ar fi bun pentru tine. E un Vivobook 14 adresat persoanelor pretențioase și care vor o bijuterie de laptop.
Pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată vă recomand clipul de alături.

Te-ar mai putea interesa