Asus X405UA-BM397, ultrabook cu i7 și SSD

Asus X405UA-BM397 e un laptop apărut pe piață la sfârșit de 2017 și se remarcă prin ecran de 14 inci cu rezoluție FHD, procesor i5 (a șaptea generație), SSD și RAM tip DDR4.
E pentru cei interesați de un ultrabook cu portabilitate bună și performanțe demne de invidiat. De exemplu, are o greutate de 1,4 kilograme și bateria ține vreo 5 ore. (Durata de viață a bateriei depinde foarte mult și de cum folosiți laptopul.)

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Din imaginea alăturată se poate vedea că designul său nu e unul ca al altor laptopuri din seria X, ci că are niște rame foarte subțiri.


Caracteristici

Modelul Vivobook 14 e un laptop/ultrabook cu ecran de 14 inci care are rezoluție de 1920×1080 pixeli, panel TN și strat anti-glare.
Stă bine la capitolul memorie, adică are 4 giga DDR4, iar spațiul de stocare e reprezentat de un hard de 1TB și un SSD de 128GB.
Ca porturi are USB, HDMI și conectică LAN Gigabit precum și wireless ac.
Greutatea acestui model e una redusă de 1,4 kilograme, iar acest lucru e posibil prin faptul că are un ecran ceva mai mic și că s-a renunțat la unitatea optică.
Ca sistem de operare are Endless OS, adică o distribuție Linux. Eu recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Avantaje

Printre lucrurile de apreciat la acest model ar fi aspectul plăcut, că e foarte fiabil, aspectul plăcut, portabilitatea ridicată și că e foarte performant. (Sunt multe laptopuri care au LAN 10/100/1000, dar nu pot duce descărcări la viteze Gigabit deoarece au procesoare slabe, dar nu e cazul acestui model cu procesor i5 și SSD.)

Verdict

Pentru cineva interesat de un aparat de calitate superioară recomand acest model de Vivobook întrucât răspunde cerințelor moderne cum ar fi portabilitate și performanță.
Despre brandul Asus trebuie spus că e unul asiatic și că e în topul preferințelor românilor. Acest lucru se datorează fiabilității și incredibilului raport calitate/preț.

Te-ar mai putea interesa