Asus X302UV-FN011D, laptop ușor și performant

Asus X302UV-FN011D arată foarte bine și poate fi confundat ușor cu un laptop premium, adică cu unul din aluminiu. Și așa are o construcție destul de rigidă și poate fi folosit de orice tip de utilizator. Îmi place cum arată și nu aveți nevoie de o configurație mai puternică, adică un Core i7 ar fi inutil, poate doar un Core i5 ar fi fost ceva mai interesant. Chiar și mediul de stocare e foarte important, iar în acest caz e vorba de un HDD+SSD.

Configurațiile sunt destul de limitate la acest design, adică anumite componente ocupă mai mult spațiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt componente destul de avansate pe acesta și care pot oferi performanțe decente – Core i3 Skylake, 4GB DDR4, hard disc și placă video GeForce 920MX. Această placă video dedicată e superioară tuturor plăcilor video integrate. Bineînțeles, sunt prezente pe laptopurile noi și generații mai interesante cum e GeForce 940MX.

Sunt laptopuri mici cu ecran 1080p, dar nu cred că e nevoie pe un ecra de 13.3 inci. Nu mi se pre mic deoarece îl veți folosi de la o distanță mică și puteți folosi un mouse wireless dacă nu plac cablurile pe birou. Poate fi transportat ușor chiar și fără o husă sau o geantă pentru că e mic. Chiar dacă nu e cel mai performant în acest buget, merită să puneți Windows 10 pe acesta cu ajutorul unui stick USB 3.0.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu are un ecran mare cu imagine 1080p, conectarea unui televizor sau monitor e simplă cu ajutorului unui HDMI, iar voi puteți încerca să rulați chiar și filme 1080p. Configurația mic e puternică pentru dimensiunile sale și trebuie să știți că laptopuri mai mici sunt mai scumpe decât cele clasice.

Asus X302UV-FN011D arată la fel de bine ca și un laptop de 15 inci, doar că are îi lipsesc anumite dotări care și așa sunt inutile (unitate DVD și tastatură numerică). Totuși, față de laptopurile mai vechi, acesta are un număr mare de porturi, tehnologii wireless avansate și o greutate destul de scăzută.

Te-ar mai putea interesa