Asus X301A-RX135D

Laptopul Asus X301A-RX135D e unul de 13 inci și e evident acest aspect din codul său. Nu e vorba de un Vivobook ci de un model simplu (categoria Versatile Performance) cu configurație performantă. Poate fi o alegere inteligentă în cazul în care un netbook ar fi prea mic și vreți un model portabil adică compact. Având în vedere concurența, nu e cu mult mai scump decât unul de 15 inci cu i3, dar arată mult mai bine decât altele. Design-ul e unul reușit deoarece s-a optat pentru o ramă de culoarea neagră, tastatură neagră spațiată și finisaj pe alb. Era ideal dacă avea și o carcasă subțire de vreo 2.1 cm deoarece are circa 3 cm, deoarece nu are unitate DVD. Acest X301A-RX135D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Sandy Bridge și chiar dacă nu e ultimul din seria Core i3, îl consider foarte bun. E vorba de un i3-2350M care e ideal pentru laptopurile office, iar dacă vă plac jocurile un Core i5 ar fi numai bun, bineînțeles, împreună cu o placă video dedicată. În cazul acestui laptop, e vorba de placa video integrată Intel.

Ecranul său de 13.3 inci e unul lucios iar rezoluția sa e una HD+ care e suficientă pentru cei care vor să încerce filme 720p. După cum bine știți majoritatea laptopurilor au acest tip de rezoluție deoarece e ideal pentru navigare web, vizionat filme și aplicații. Nu văd de ce ați încerca să-i măriți memoria RAM deoarece și așa e de tip DDR3 la 1333 MHz iar capacitatea e de 4GB. Deoarece nu are decât Free DOS, e bine să alegeți un Windows pe 64 de biți.

Puteți stoca o mulțime de filme pe hardul său care e unul destul de silențios. Nu excelează la capitolul dotări și porturi dar vine cu ieșire HDMI și port USB 3.0. La dimensiunile sale, e normal să nu vină cu tastatură numerică și unitate DVD. Instalarea sistemului de operare se poate face prin intermediul portului USB, adică cu o memorie USB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomi de 3 ore și jumătate, design interesant (împrumutat de la ultrabookuri), performanțe decente pentru un model așa mic și USB 3.0.

Minusuri: touchpad mic și nu e foarte subțire.

Concluzie

Asus X301A-RX135D e un model foarte nou și care se adresează studenților, elevilor dar și celor care vor să-l folosească pentru uz casnic. Poate fi folosit și pentru vizionarea de filme, pentru a asculta melodiile preferate sau chiar și atunci când vă plictisiți pe timpul călătoriei.

Te-ar mai putea interesa