Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X301A-RX134D

Laptopul Asus X301A-RX134D e unul dintre puținele modele de 13 inci care oferă un procesor Core i3 Sandy Bridge și un preț destul de atractiv. Dar se adresează și celor care nu vor un Celeron sau un Pentium. Un Core i3 oferă o viteză de procesare decentă iar i5 și i7 sunt mai mult pentru gaming. Având în vedere dimensiunile sale, e un model portabil chiar dacă nu e un ultrabook. Face parte dintr-o serie nouă care oferă modele în diverse configurații, culori și prețuri. Oricum, e vorba de o serie accesibilă pentru oricine și se datorează și faptului că are doar Free DOS. Există modele și cu AMD sau procesoare Intel Dual Core care poate v-ar putea interesa în special dacă acesta vă depășește bugetul. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Deschis

Deschis

Închis

Închis

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e un model Core i3-2350M și chiar dacă nu e foarte nou, mi se pare suficent de bun și performant. Configurația sa cuprinde și o placă video Intel HD 3000 și o memorie RAM la 1333 MHz. Bineînțeles are o capacitate de 4GB pentru a instala un sistem de operare ca Windows 8 64 de biți sau chiar și 7.

Ecranul e suficient de mare pentru navigare web, aplicații și filme, deoarece măsoară o diagonală de 13.3 inci. E unul HD de tip LCD LED cu protecție lucioasă. Spațiul de stocare mi se pare satisfăcător având în vedere căa re un hard de 500GB. În rest, oferă difuzoare stereo, cameră web, card reader, USBuri, HDMI, WLAN și altele. Am observat că vine cu o baterie de 6 celule și nu de 4 cum ar fi normal, de aceea autonomia poate să ajungă chiar și la 4-5 ore în mod office.

Are o greutate de doar 1.7 kilograme deci potrivită pentru un așa model, iar tastatura numerică și unitate DVD lipsesc de pe acesta. Și așa nu le-ați fi folosit iar instalarea Windowsului se poate face de pe stick/memorie USB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are USB 3.0, HDMI, autonomie decentă, hard disk spațios, procesor nou și fiabilitate crescută.

Minusuri: are doar două USBuri.

Concluzie

Acest Asus X301A-RX134D e un model reușit chiar dacă nu e perfect pentru vizionarea de filme deoarece are un ecran de 13.3 inci, dar e unul HD. Dar dacă vă uitați la filme de la o distanță mică, e suficient de bun. Am postat un clip în partea de jos, cu un model asemănător:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu