Asus X202E-CT062H

Sunteți în căutare unui VivoBook ieftin adică un laptop cu touchscreen? Ei bine, acea seria a ajuns și în România. Cel mai ieftin e laptopul Asus X202E-CT062H care e similar cu S200 și S400 (care au ecrane mai mari). Acesta are ecran de 11.6 inci deci e un laptop mai mic cu aspect de ultrabook iar ecranul tactil devine util atunci când folosiți noua interfață oferită de Windows 8. Pentru a vă face o idee, am pus acel clip de la sfârșit. Acest gadget îți dă impresia de tabletă cu stație de andocare. Dacă nu vă place configurația acestuia, există mai un model cu Core i3, dar și unul cu i5 și ecran mai mare. X202E-CT062H are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Pentium 987 de 1.5GHz e un model nou dar des întâlnit pe laptopurile mai mici sau ultrabookuri. Ecranul de 11.6 inci HD+ e unul de tip touch screen și conturul e metalic ca și restul carcasei. Având în vedere că se dorește a fi un laptop office cu Windows 8, cei 2GB și placa video Intel sunt componente hardware decente. Spațiu de stocare oferit de hard nu e unul generos dar suficient.

Placa sa video Intel e modelul HD Graphics care se descurcă decent când vine vorba de filme sau jocuri simple. Dotările sale sunt aceleași ca și la oricare alt laptop de 11 inci. Bateria sa de 2 celule chiar dacă nu pare grozavă oferă o autonomie mare în mod economic – maxim 5 ore. Se datorează în special procesorului, iar lipsa unitî ții DVD și a tastaturii numerice se datorează dimensiunilor reduse. Apreciez că nu s-a schimbat design-ul adică a rămas același ca și la modelul din seria S. Chiar și materialele folosite sunt aceleași (aluminiu în mare parte). Sunt tare curios dacă viitoare serie X56 va arăta ca și seria S…

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un ecran tactil, e portabil, carcasă din aluminiu, vine cu Windows 8 și performanțele sunt decente cu procesorul de tip Pentium.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Asus X202E-CT062H e cel mai ieftin Vivobook de pe piață datorită configurației mai ieftine și care merită încercat în caz că nu vă împăcați cu tabletele. Jos puteți viziona o despachetarea a unui model foarte asemănător iar dacă vreți să vedeți cum arată în realitate, vă invit să vizionați clipul postat jos:

Te-ar mai putea interesa