Asus X200MA-Bing-KX423B, laptop compact și eficient

Laptopul Asus X200MA-Bing-KX423B e unul dintre cele mai compacte modele de pe piață deoarece cele cu ecran de 10 inci nu se mai fabrică. Spre deosebire de laptopuri de 10 inci, acestea au un ecran HD, dotări mai bune, un design elegant și performanțe superioare. Chiar dacă nu are un procesor Haswell, procesoarele Bay Trail M sunt destul de bune și au un consum mai redus de energie. E foarte important ca un laptop să aibă componente hardware cu un consum mai redus, astfel autonomie bateriei e peste medie.

Alternative sunt destule iar dacă vreți performanțe mai mari, procesoarele Pentium sau Core i3 Haswell sunt alegerea corectă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Așa arată
Așa arată

Procesorul Celeron N2840 are o frecvență de 2.1 GHz și datorită celor două nuclee, poate reda filme 72p sau 1080p. Filmele 1080p le puteți vedea pe un ecran mare deoarece laptopul are ieșire HDMI și ecranul e prea mic. Diagonala ecranului e de 11.6 inci, dar imaginea e destul de plăcută deoarece e un LED HD. Cu 2Gb de RAM puteți folosi orice aplicație uzuală, puteți naviga pe web etc.

Nu face parte din categoria laptopurilor care suportă multe upgrade-uri hardware, mai bine optați pentru un laptop mai scump și cu ecran mai mare. În general, laptopurile mari sunt și performante iar dotările sunt pe măsură. Apreciez că are un hard generos și nu unul de 320GB, ci unul de 500GB.

E foarte important ca acel laptop să aibă un sistem de operare nou și care să-i recunoască toată memoria RAM, adică să fie pe 64 de biți (în cazul în care are peste 2 GB RAM). Chiar dacă acesta are doar 2GB, versiunea Windows 8.1 64 biți e mai rapidă decât cea pe 32 de biți. Pe viitor nu cred că va mai exista cea pe 32 de biți, deoarece și tabletele tind să aibă mai multă memorie RAM.

Plusuri: autonomie mare, port UBS 3.0, bluetooth, ecran HD, fiabilitate și eficiență.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X200MA-Bing-KX423B nu e singurul model al acestei serii dar cam toate oferă relativ aceeași configurație. Clipul de jos e util celor care nu au mai văzut un astfel de laptop și cu siguranță vă va ajuta să faceți alegerea corectă :).

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X200MA-Bing-KX423B, laptop compact și eficient”

  1. cel din video e acelasi model?? intreb pt ca in video are touchscreen iar pe emag nu scrie cum ca ar avea..

Comentariile sunt închise.