Asus X101CH-BLK038W

Acest netbook Asus X101CH-BLK038W e unul lansat anul acesta motiv pentru care vine cu procesor Intel Atom din seria Sandy Bridge. E vorba de un procesor Intel model N2600M care vine cu o placă video nouă, dar tot nu se poate compara cu cele AMD. Oricum plăcile video integrate nu se pot compara cu cele dedicate, motiv pentru care nu are rost să încercați jocuri 3D pe ele. Ca o noutate, modelele din seria X101C au o bateria doar de 3 celule pentru ca netbook-ul să cântărească doar 1 kg. Autonomia de funcționare e de 4 ore și care cred că e satisfăcătoare. Dacă nu vă place negrul, aveți de ales între mai multe culori (alb, maro sau roșu). Eee PC X101CH-BLK038W are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul e unul din a doua seria iar pentru un astfel de laptop/netbook, cred că oferă acea viteză de procesare necesare. E vorbad e un N2600 care vine cu o placă video Intel GMA 3600. Ecranul de 10.1 inci are un ecran mat și care are o rezoluție 600p. Datorită faptului că e de tip LCD LED, calitatea imaginilor va fi una foarte bună.

Memoria RAM de 2GB are o frecvență de 1066 MHz și e suficientă chiar și pentru versiuni de Windows 7 ca Ultimate sau Professional. HDD-ul e unul de 320GB și e destul de încăpător chiar dacă la prima vedere pare mic. Pe partea de multimedia, comunicații și porturi vine cu un difuzor, card reader, cameră web, WLAN și diverse porturi (HDMI, ieșire audio, USBuri 2.0 etc). Bateria de 3 celule e compactă și oferă 4 ore de funcționare, iar greutatea de 1 kilogram se datorează ei. Având în vedere că are Free DOS, vă recomand Windows 7 pe 32 de biți iar versiunea o puteți alege voi, eu aș opta pentru Ultimate chiar dacă Starterul e recomandat pentru netbookuri.

Dar și Starterul e bun deoarece e mai ieftin sau chiar și Linux.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine în patru culori, are un procesor performant, vine cu 2GB de RAM, portabil, accesibil și robust.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Asus X101CH-BLK038W e un model reușit deoarece raportul performanță/preț e bun, însă eu prefer modelele de 11.6 inci deoarece au rezoluție mai mare și configurație mai bună. Bineînțeles prețul e mai mare și deci fiecare optează pentru ce-și dorește. Am pus un clip cu acest model ca să vedeți cum arată:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X101CH-BLK038W”

  1. Cel mai ieftin Windows 7 e Home Premium – vreo 470 lei, Starterul nu prea se mai găsește dar e pe la 300-400 lei.

Comentariile sunt închise.