Asus VS228NE, monitor LED FullHD de 21.5″

Monitorul LED Asus VS228NE de 21.5 inci e unul FullHD și majoritatea modelelor cu diagonală similară au aceeași diagonală. Designul e unul plăcut și din lateral se observă e destul de subțire. E unul dintre cele mai apreciate monitoare și datorită prețului său. Ecranul are unghiuri de vizibilitate mici motiv pentru care poate fi comparat cu ecranul unui laptop. Doar un IPS ar fi cea mai bună alternativă dacă vă interesează unghiurile generoase, dar mai sunt și alte ecrane cu panouri performante. Îl puteți folosi fără probleme alături de un desktop de tip office ori de tip multimedia.

Prețul e acceptabil având în vedere că are DVI, dar și un HDMI ar fi fost util. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Are o diagonală de 21.5 inci motiv pentru care și rezoluția ecranului e corespunzătoare – 1080p. E perfectă pentru vizionarea de filme FullHD ori HD, eu nu aș opta pentru calitate maximă deoarece fișierele sunt foarte mari. Dacă ați opta pentru un monitor de cel puțin 24 de inci, atunci da ar merita să vizionați filme 1080p.

Ecranul e de tip LED cu timp de răspuns de 5 ms, aspect lat, contrast dinamic mare – 5 milioane la 1, luminozitate de 200 cd/mp, rată de refresh între 30-80 Hz etc. Are multe standarde care nu le voi mai enumera deoarece nu aș vedea rostul. Nu beneficiază de tuner TV ori boxe, dar cele externe sunt mult mai performante. Cu un kit corespunzător se poate monta pe perete – 100 cu 100 mm.

Are porturi ca VGA și DVI, DVI-ul e perfect pentru conținut media peste calitatea 720p. Am observat multe caracterisitici speciale care îmbunătățesc calitatea imaginii: Splendid Video Intelligence, ajustare automată și ajustare luminozitate. Consumul de energie de 21 W e cel maxim și se ține cont în principal de luminozitatea setată.

Plusuri: are un contrast bun, preț mic, fiabilitate ridicată, poate fi montat pe perete, ușor și consum mic.
Minusuri: unghiurile mici de vizibilitate.

Asus VS228NE poate fi folosit fără probleme pentru a viziona un film dar trebuie să ajustați ecranul pentru un unghi mai bun de vizibilitate, puteți juca jocuri ori să stați pe internet. Dacă-l folosiți de la o distanță mică nici nu veți observa unghiurile mici de vizibilitate. Jos e un clip cu despachetarea altui model care arată la fel iar specificațiile acelui model sunt destul de apropiate de cele ale modulului de sus.

Te-ar mai putea interesa