Asus VS207DE, monitor LED de 19.5 inci

Asus VS207DE e o alegere foarte accesibilă și e normal să fie așa deoarece are un ecran HD+ de 19.5″. Nu sunt prea multe astfel de modele dar mai sunt și cele de 18.5 inci cu ecran HD, dar nu prea aș opta pentru unul cu rezoluție mică. Prefer o imagine mai detaliată iar rezoluție superioară oferă și un spațiu de lucru generos. L-aș alege alături de un desktop modest deoarece ecranul nu e cel mai mare de pe piață, dar apreciez timpul de răspuns mic și prețul atractiv. Poate fi folosit aproape pentru orice, chiar și jocuri și vizionarea de filme. Deci poate fi un model de tip multimedia accesibil însă are doar VGA.

Oricum în acest preț nu sunt multe monitoare care pot concura cu acesta și care să ofere porturi video mai bune. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Mnitorul
Monitorul

Ecranul are o diagonală decentă – 19.5 inci, după care se poate conclude ușor că rezoluție e mai mare decât HD – 1600 cu 900 pixeli. Ca și caracteristici principale are: un timp de răspuns de 5 ms, aspect 16 pe 9, contrast dinamic de 8 milioane la 1, luminozitate de 200 cd/mp și unghiuri de vizibilitate modeste. Unghiurile de vizibilitatea puteau fi mai bune dar dacă vreți unul cu caracteristici superioare, e ceva mai scump.

Nu are multe facilități și mă refer la faptul că nu are boxe integrate ori tuner TV incorporat. Totuși poate fi montat pe perete cu un kit corespunzător – 75 cu 75 mm. Are doar intrarea VGA care e suficientă pentru un ecran HD+ ori HD, dar nu poate fi conectat la orice (unele gadgeturi au doar ieșire HDMI).

Se poate ajusta imaginea după preferințe: contrast, luminozitate etc. Înfuncție de cum alegeți luminozitatea, consumul energetic poate fi mai mare ori mai mic (cel maxim e de 16W). Poate fi mutata cu ușurință de pe birou deoarece cântărește doar 2.59 Kg.

Plusuri: funcții inteligente de ajutare a imaginii, consum redus de energie, rezoluție HD+, poate fi montat pe perete și contrastul mare.
Minusuri: nu are DVI/HDMI.

Asus VS207DE e o alegere bună chiar dacă nu excelează la toate capitolele, poate că unghiurile de vizibilitate nu sunt cele mai bune dar nu trebuie să neglijăm bugetul. Mai precis, ecranul acestui model e similar cu cel al unui laptop. Puteți folosi acest monitor pentru a viziona filme de pe laptop deoarece mai toate laptopurile au ieșire VGA.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus VS207DE, monitor LED de 19.5 inci”

  1. Salut!

    Pe scurt vechiul monitor CRT a iesit la pensie. As vrea sa cumpar acest monitor si am o intrebare. Pc-ul meu este mai vechi, placa video fiind MSI FX5200. Ar fi ok sa cumpar acest monitor?

Comentariile sunt închise.