Asus VS197DE, monitor LED

Monitorul LED Asus VS197DE e unul accesibil și care se adresează oricărui utilizator fie că îl vreți pentru aplicații, fie pentru vizionat filme. Claritatea imaginii e o caracteristică importantă a acestui model și e evidențiată prin tehnologia LED care conferă un contrast dinamic de 50 de milioane la 1. Nu veți găsi multe modele cu un așa contrast, iar pentru cei care vor un unghi mai bun pe verticală (vizionarea de filme), are tehnologia numită Smart View. Puteți să-l conectați la un mini-laptop pentru vizionarea de filme sau pentru o imagine mai bună. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În pozele de jos, dar și din clipul de la sfârșit se observă designul său și cam care ar fi grosimea sa. Nu puteți avea pretenții mari la un așa preț, în special că se dorește a fi un monitor foarte ieftin.

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Display-ul său LED e unul clasic și care nu e unul subțire ca la modelele premium. Oferă caracteristici bune și aici mă refer la timpul de răspuns de 5 ms, diagonală de 18.5 inci, rezoluție HD, contrast dinamic foarte bun și aspect pe lat (sau 4 pe 3). E normală rezoluția HD având în vedere diagonala și prețul. Puteți viziona filme la calitate 720p și juca jocuri la rezoluții HD. Timpul de răspuns e decent chiar dacă nu e de 2 ms, deoarece oferă o fluiditate bună a imaginilor (atunci când imaginile se schimbă brusc).

Facilitățile oferite de acesta nu sunt multe, însă pentru a fi montat aveți nevoie de un kit de montare 75 cu 75 mm. Are doar un port VGA, dar și așa nu ar fi avut nici un rost un port DVI sau HDMI. Consumul de energie se situează undeva la 17 W, care poate să difere în funcție de setările alese (în special din cauza luminozității). Apreciez că are moduri speciale care ajustează automat anumiți parametrii în caz că vreți o imagine bună pentru vizionarea de filme, jocuri, aplicații office sau altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: contrast foarte ridicat, preț atractiv, puteți selecta diverse moduri pentru diverse sarcini, tehnologie Smart View, consum redus, poate fi montat pe perete etc.

Minusuri: nu e foarte subțire.

Concluzie

Acest Asus VS197DE e un monitor care-l puteți lua alături de un desktop simplu cu configurație office ori multimedia. Am pus un clip cu prezentarea unui model identic din punct de vedere al caracteristicilor (e o mică diferență în codul său):

Te-ar mai putea interesa