Asus VM40B-S134V, desktop VivoPC cu Windows 8.1

Sistemul desktop Asus VM40B-S134V e varianta pe argintiu cu procesor Intel Celeron, 4GB RAM, hard disk de 500 GB, Windows 8.1 etc. Există variante și pe negru sau pe un argintiu mai închis. la capitolele configurație și preț poate fi comparat cu un laptop doar că acesta are nevoie de monitor și periferice. Eu aș folosi periferice wireless deoarece are bluetooth. Ca și monitor, aș alege unul de 21 sau 24 inci deoarece imaginea e FullHD. Deasemenea, trebuie să aibă o intrare HDMI deoarece desktopul are o ieșire corespunzătoare (prin VGA se limitează calitatea imaginii).

Alternative sunt puține ținând cont că majoritatea producătorilor se axează mai mult pe laptopuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Procesorul Intel Celeron 1007U e unul cu frecvență de 1.5 GHz și Intel HD Graphics. Placa de bază are video integrat, sunet integrat, WiFi de tip ac, bluetooth. E nevoie de acele tehnologii wireless deoarece se dorește a fi un gadget compact care să vă ajute să economisiți spațiu. Pentru a conecta desktopul la internet e suficient să aveți un router wireless (unul dual-banc de tip ac ar fi perfect). Cei de la TP-Link oferă routere bune care sunt compatibile.

Memoria RAM de 4 GB e de tip single Channel și nu e nevoie de mai mult ținând cont de utilitatea PC-ului. Dacă vreți un desktop performant trebuie să alegeți un procesor performant. Hardul său de 500GB e precum cel al laptopurilor, adică are 5400 RPM. Nu e un PC care îl puteți upgrada datorită dimensiunilor sale. Desktopul are ca și porturi următoarele: cititor de carduri, două porturi USB 3.0, HDMI, patru porturi USB 2.0, port VGA, port LAN etc. Are la fel de multe porturi precum un desktop clasic.

Plusuri: are port HDMI, tehnologie wireless – WiFi și bluetooth, Windows 8.1 preinstalat, fiabil, compact etc.
Minusuri: nu are un procesor prea performant.

Asus VM40B-S134V e un desktop PC al serie VivoPC VM40 și care pare să fie cel mai ieftin. Există variante mai bune din serii precum VM60 (procesoare Core i3). Jos e o prezentare destul de reușită a unui model similar.

Te-ar mai putea interesa