Asus VivoBook X712FB, laptop cu ecran de 17 inci

Unele branduri nu mai oferă laptopuri cu ecran mare, însă unii utilizatori nu sunt satisfăcuți de un ecran de 15 inci. Asus oferă un model numit X712FB-AU348 care face parte din seria VivoBook X712FB, iar aceasta nu e foarte cunoscută pentru că a apărut recent. Se vede că are un design premium și componente noi cu performanțe semnificative. Mă refer la toate componentele sale care vor fi de folos indiferent ce veți încerca. Poate că o excepție o reprezintă jocurile deoarece construcția sa nu prezintă un sistem de răcire cu două coolere mari.

Are o greutate bună pentru dimensiunile sale și consider că e un ultraportabil interesant, însă cred că voi îl veți folosi strict pe birou. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un procesor Core i5 cu 4 nuclee ca acesta e perfect deoarece are un scor de performanță impresionant și se descurcă bine în multe aplicații. Memoria RAM a acestui laptop are o frecvență mare și consider că acea capacitate de 8GB e de ajuns. SSD-ul instalat nu e unul SATA ci e unul M.2 adică e vorba de interfața PCIE, adică e vorba de un format redus. Acestea reprezintă viitorul iar performanțele cresc la cele cu suport NVMe (viteze mai mari).

Păreri pro și contra

Seria X a ajuns să fie una premium și prețul e la fel de atractiv. Veți primi o tastatura superbă cu iluminare pentru a putea lucra pe el oricând, indiferent de momentul zilei. Cititorul de amprente e prezent și el la acest laptop, iar el a fost poziționat în touchpad, unde cred că e perfect. Autentificarea va fi mai ușoară și sigură, nu mai e nevoie să țineți minte parola, de aceea cred că poate fi folosit fără probleme chiar și de micile companii.

Asus VivoBook X712FB reprezintă o soluție home multimedia interesantă chiar dacă nu avem un IPS, ci doar un panel clasic. Rezoluție 1080p e standard la acestea și nu e nevoie să fie 4K pentru că oricum nu s-ar vedea atâtea detalii, plus că ar reduce prea mult din autonomia sa.

Te-ar mai putea interesa