Asus VivoBook X541UJ-DM015, laptop cu Core i5 Kaby Lake

Laptopul Asus VivoBook X541UJ-DM015 arată foarte bine, e mișcă excelent, are ecran FullHD și costă destul de puțin. Arată ca și oricare alt model X541U, doar că acesta are componente ceva mai noi. Bineînțeles, fac referire la procesorul său care face parte din a 7-a generație. Acesta poate fi folosit ca și un desktop datorită componentelor și dotărilor sale. Poate fi inclus în segmentul multimedia datorită plăcii video dedicate, dar și procesorul joacă un rol destul de important.

Designul e plăcut pe argintiu, iar tastatura iasă destul de ușor în evidență, fiind una cu taste depărtate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are un procesor cu consum redus dar și performanțele sunt limitate – i5-7200U de 2.5 GHz. Acesta vine cu placă video integrată, dar o veți folosi doar când nu redați conținut video sau jocuri. Autonomia maximă e acceptabilă și poate fi obținută dacă nu folosiți tehnologii wireless, nu vă folosiți de placa video dedicată și alegeți o luminozitate mică la ecran.

Suportă cel mult 12 GB RAM pentru că are 4GB integrat, iar pentru un upgrade e nevoie de o plăcuță de 8GB. Nu e nevoie neapărat de o astfel de îmbunătățire, deoarece laptopul rulează decent cu Windows 10. Instalarea acestui sistem de operare se poate face cu un stick USB deoarece are port USB 3.0. Spre deosebire de alte laptopuri, acesta are o greutate de numai 2kg, însă e loc de mai bine la acest capitol cât timp există variante și de 1.9 kg.

Păreri pro și contra

Ecranul a devenit destul de important odată ce s-au lansat laptopurile 4K, astfel tot mai mulți utilizatori vor un ecran mai bun decât cel HD. Componentele sunt satisfăcătoare chiar și dacă nu sunt ideale pentru jocuri. Veți observa că puteți rula destul de multe jocuri la detalii medii, dar nu le puteți face ca pe un desktop sau un laptop de gaming.

Asus X541UJ-DM015 e limitat la capitolul performanțe și un laptop nu poate fi upgradat ca un desktop, adică se poate schimba hardul și memoria RAM, însă nu se pot face alte modificări.

Te-ar mai putea interesa