Asus VivoBook X541UA-GO1374T, laptop cu USB 3.0 tip C

Laptopul Asus VivoBook X541UA-GO1374T e o variantă cu sistem de operare Windows 10 preinstalat, motiv pentru care e puțin scump decât varianta cu FreeDOS sau Endless OS. Poate că din poza de jos nu veți vedea prea bine această serie, motiv pentru care am pus clipul de la final. Există configurații similare și pe alte serii care pot avea un finisaj diferit (argintiu, roșu, alb, maro închis). Culoarea nu joacă un rol foarte important atunci când vă interesează doar performanțele laptopului.

Mi se pare suficient de bun chiar și cu un Core i3 Skylake, dar sunt puține laptopuri cu i3 Kaby Lake pentru că nu e foarte accesibil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopurile multimedia sunt destul de atractive pentru că nu costă mult și pot rula chiar conținut 3D. Dacă nu vă interesează acest aspect, atunci puteți economisiți puțin pentru o variantă cu Windows 10. Chiar și așa, instalarea sistemului de operare nu e dificilă și e rapidă cu ajutorul unui stick USB 3.0.

Ecranul nu prezintă vreo tehnologie specială și nici caracteristici tehnice peste medie. Spun asta deoarece există laptopuri mai accesibile cu imagine FullHD. Laptopul are 4GB memorie RAM și nu are nevoie de mai mult pentru că nu veți încerca jocuri pe acest gadget. Nu aș recomanda un lat sistem de operare pe un laptop atât de nou, ci doar Windows 10.

Păreri pro și contra

E vorba de un laptop destul de portabil chiar dacă are un ecran de 15 inci, iar componentele mi se par suficient de performante. Putea fi puțin mai accesibil deoarece sunt destul de multe variante cu placă video dedicată care par să fie mai atractive. În general, recomand modele cu placă video Nvidia deoarece sunt echilibrate și sunt destul de multe variante cu placă video AMD.

Asus X541UA-GO1374T poate reprezenta o alegere destul de bună însă nu se adresează oricui. Poate că nu vreți să vă bateți capul cu instalarea Windowsului și a driverelor, de aceea ați prefera ca laptopul să aibă acele drivere deja instalate. Din clipul de la final vă puteți face o idee despre variantele pe maro dar există laptopuri pe alte culori.

Te-ar mai putea interesa