Asus VivoBook X541UA-GO1256, laptop alb accesibil cu 4GB RAM

Laptopurile albe sunt tot mai multe și nu mai trebuie să dați așa de mulți bani pe unul. Asus VivoBook X541UA-GO1256 e recomandarea mea pentru cei care vor un laptop de ultimă generație și îl vor folosi pentru o perioadă îndelungată. Îmi plac laptopurile office pentru că nu joc jocuri iar placa video devine inutilă. Chiar și unitatea DVD e inutilă ca și tastatura numerică, iar laptopul ar fi mai compact fără ele (cum e în cazul unor ultraportabile). La unele laptopuri premium, ecranul ajunge aproape până în margini datorită raportului ecran/carcasă de peste 80%.

Poate că acesta nu e suficient de performant, dar are cel mai nou procesor Core i3 care folosește tehnologie 14 nm. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are un model vechi de Core i3, ci e vorba de unul Kaby Lake cu placă video corespunzătoare. Totuși, acest gen de laptop poate fi achiziționat de aproape oricine deoarece e accesibil. Bineînțeles, e puțin mai scump decât un model cu Intel Skylake iar performanțele sunt puțin mai mari. S-ar putea să mai vedem o variantă puțin îmbunătățită, care oferă performanțe ceva mai mari. Nu discutăm de variantele pentru desktop, ci doar pentru platformele mobile.

Sunt prezente dotări destul de interesante pe acesta ca pe oricare alt laptop, doar că nu cred că le veți folosi chiar pe toate. Se pot folosi un mouse wireless și chiar un router wireless pentru conectare wireless la internet (Dual Band).

Păreri pro și contra

Arată ca oricare alt laptop din seria X541 doar că e pe alb, astfel tastatura e ceva mai vizibilă indiferent de momentul zilei. Un gadget de culoarea albă e mai elegant dar mai sunt cele cu finisaj metalizat (datorită carcasei metalice). Îl consider suficient de portabil, dotat și performant.

Asus VivoBook X541UA-GO1256 nu are nevoie de upgrade-uri dacă îl veți folosi doar pentru navigare web, redare media și altele. Sunt disponibile și câteva subserii care arată la lfe, dar dotările pot fi puțin mai diferite (unele nu au unitate DVD, iar altele au ecran cu rezoluție superioară).

Te-ar mai putea interesa