Asus VivoBook X540YA-XX145D, laptop cu AMD E2-7110 Quad Core

Laptopul Asus VivoBook X540YA-XX145D e unul dintre cele mai bune soluții office în acest buget deoarece oferă un procesor performant – AMD Quad Core E2-7110. Acesta poate fi comparat cu un Intel Pentium Quad Core deoarece performanțele sunt similare. În acest preț nu putea avea o placă video dedicată, dar nici nu se pun pe laptopuri cu procesoare ieftine. Cea mai importantă componentă rămâne procesorul, iar în acest caz e unul decent.

Din poza de jos se vede foarte bine cum arată această serie și sunt destul de multe prezentări video cu aceasta.Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelul procesorului e AMD E2-7110 și poate că nu vă spune multe, dar e o variantă foarte bună (cu 4 nuclee). Nu aș alege un laptop mai accesibil decât acesta pentru că nu ar fi suficient de bun pentru taskurile zilnice. Ecranul e unul lucios, deci luminozitatea și culorile sunt mai generoase.

Vine cu o memorie RAM suficient de bună și nu cred aveți nevoie de mai mult pentru uz office. Când vine vorba de jocuri, atunci optație pentru procesoare mult mai scumpe și memorie de 8GB (laptopurile respective costă de 2-3 ori mai mult). Hard discurile pentru laptopuri sunt ceva mai accesibile pentru că sunt de 5400 RPM, dar pot fi și variante mai bune dacă unii preferă un SSD (aplicațiile pornesc rapid). Nu alegeți un sistem de operare vechi, ci mai degrabă Windows 10 care oferă toate driverele necesare.

Păreri pro și contra

Acest laptop e recomandarea mea pentru cei care nu au o preferință în ceea ce privește brandul procesorului. E un laptop destul de compact și portabil, însă pentru că e destul de accesibil, nu puteți avea pretenții mari. O să vă placă combinația de maro cu negru deoarece maroul e pe o nuanță plăcută, adică mai deschisă.

Asus VivoBook X540YA-XX145D oferă chiar și port USB tip C, așa veți ști că discutăm de o generație mai recentă care dorește să fie în pas cu concurența. Poate că nici nu ați văzut această serie, de aceea merită să vizionați prezentarea următoare.

Te-ar mai putea interesa