Asus VivoBook X540UA-GO204, laptop office cu memorie DDR4

Laptopul de mai jos se numește Asus VivoBook X540UA-GO204 și e unul recent lansat pentru că are un procesor ceva mai nou – i3-7100U. Acesta face parte din generația Kaby Lake, motiv pentru care placa video e Intel HD Graphics 620. Există și configurații care conțin o placă video cu memorie video dedicată, dar acelea sunt puțin mai scumpe. Nu văd de ce ați da niște bani în plus dacă nu vă folosiți de ea. Sunt destui de mulți utilizatori care alege configurații multimedia pentru taskuri zilnice.

Performanțele acestui laptop sunt destul de mari datorită procesorului Core i3 și memoriei de tip DDR4. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Majoritatea laptopurilor de pe piață au un procesor de tip Core i3-7100U, dar pot fi multe combinații. Acesta dispune de un ecran HD pentru a viziona conținut 720p și laptopuri mai avansate pot avea un ecran FHD. Mediul de stocare de pe acesta nu e cel mai avansat, motiv pentru care vă puteți gândi la un upgrade pe viitor. M-am gândit la un SSD care are o viteză de de citire mai mare, dar depinde și de ce model discutăm.

Porturile unui laptop par să fie aceleași, doar cele USB pot fi de mai multe tipuri (în funcție de generația laptopului). Chiar dacă are o construcție mai ușoară – 1.9 kg, e la fel de solidă.

Păreri pro și contra

Laptopul arată bine și se mișcă excelent în aplicațiile populare, puteți să țineți mai tot timpul conectat la priză dacă nu călătoriți des. Bateria are o durată de viață bună în modul economic, însă are un număr maxim de cicluri de încărcare. Comparativ cu un desktop, e mult mai compact, nu mai necesită periferice, oferă aceleași porturi și tehnologii wireless (poate chiar mai multe). Pentru că e dotat cu bluetooth, puteți lua în calcul un mouse wireless și porturile USB vor fi libere tot timpul.

Asus VivoBook X540UA-GO204 e alegere perfectă dacă vreți să vă rezumați strict la aplicații sau navigare web. Sunt multe poze cu această serie deoarece e prezentă de mult timp pe piață.

Te-ar mai putea interesa