Asus VivoBook S510UN-BQ410T, laptop cu Intel Optane

Laptopul Asus VivoBook S510UN-BQ410T e precum un ultrabook deoarece e subțire, are doar 1.7 kg, o carcasă metalică și dotări premium. Aici mă refer la memoria Intel Optane și tastatura iluminată, însă alte laptopuri pot oferi și un cititor de amprentă în zona touchpadului pentru a vă autentifica mai ușor. Observ că și în cazul laptopurilor e o tendință de a reduce carcasa pentru ca ecranul să aibă margini cât mai mici, iar acest tip de ecran poartă denumirea de NanoEdge.

Laptopurile cu acea memorie Intel Optane, se mișcă mult mai bine, însă cu un SSD de tip M.2 veți îmbunătății semnificativ performanțele sale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cu aceste componente, laptopul poate fi inclus în segmentul multimedia. Noul i5-8250U și placa video GeForce MX150 pot rula jocuri 3D fără probleme. Totuși, seria ROG se descurcă mai bine în același preț pentru că are componente diferite și o construcție mai bine aerisită.

Un hard disc de 1TB oferă un spațiu de stocare util, iar dacă nu sunteți genul care stochează foarte mult, vă puteți upgrada laptopul cu un SSD. Sunt multe tipuri de SSD-uri și nu aș putea să vă recomand unul, însă prețul lor a scăzut foarte mult.

Sistemul de operare Windows 10 Home e cel mai popular pentru că e și cel mai accesibil și des întâlnit pe laptopuri. Bineînțeles sunt laptopuri care nu-l au și denumirea lor nu se termină cu acel „T”.

Păreri pro și contra

Beneficiați de cele mai bune porturi, tehnologii fără fir, un hardware de ultimă generație cu grafică dedicată, un ecran cu specificații tehnice bune și altele. Construcția laptopului e una destul de reușită și e similară cu cea a ultrabookurilor, deoarece are o grosime de numai 17.9 mm. S-a renunțat la unitate optică, tastatura numerică și la unele porturi inutile.

Chiar și dacă Asus S510UN-BQ410T nu ar fi avut Windows, instalarea se putea face de pe un stick pentru că se vinde și în acest format ori îl copiați pe stick. Transferul datelor e rapid dacă vă folosiți de USBurile 3.0 și 3.1 tip C.

Te-ar mai putea interesa