Asus VivoBook S301LP-C1075H, ultrabook de 13 inci

Asus VivoBook S301LP-C1075H e un ultrabook cu ecran tactil și cu configurație destul de bună. Mă refer la procesorul său dar și la restul componentelor. Oricum, procesorul e cea mai importantă componentă hardware iar placa video e conformă cu generația procesorului. Fiind așa de compact, nu are multe porturi și nici unitate DVD. Spre deosebire de alte modele acesta e pe violet și la interior arată cam la fel ca și restul modelelor. Are și o placă video AMD care are o memorie video proprie, deci poate face față jocurilor 3D sau unor aplicații profesionale. Interfața sistemului de operare Windows 8 e numai bună pentru o tehnologie de tip touch.

Nu aveți nevoie de un buget foarte mare însă nu trebuie neglijat faptul că are dotări speciale suficiente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Ca și componente hardware are: procesor Core i5-4200U de 1.6GHz, placă video integrată Intel HD Graphics 4400, Radeon HD 8530M, 6GB RAM și hard de 1 TB. Ecranul de 13 inci nu e unul oarecare ci unul HD cu touch, deci acceptă gesturi. Nu are nevoie de upgrade-uri după părerea mea dar nici nu prea suportă datorită dimensiunilor sale. Pe partea de dotări are: difuzoare, cameră web, card reader, trei USBuri, HDMI, bluetooth, WiFi etc.

Bateria sa de 2 celule nu e cea mai bună deoarece oferă autonomia standard – de aproximativ 4 ore. Greutatea sa e de doar 1.8 kg care mi se pare normal. Are Windows 8 iar dacă vreți o versiunea mai nouă vă recomand să o înlocuiți și să nu faceți upgrade la ea (datorită driverelor). Doar cele pe 64 de biți sunt indicate deoarece cele pe 32 de biți nu văd toată memoria RAM.

Plusuri: are Windows8 preinstalat, are un design plăcut, ecran tactil, fiabil și tastatura iluminată.
Minusuri: nu prea re dacă aveți un buget generos

Asus S301LP-C1075H din seria VivoBook poate fi o alegere bună cu Core i5 și poate fi un înlocuitor pentru o tabletă (combinație între un laptop și o tabletă, dar nu e un gadget convertibil). Clipul de jos vă poate ajuta să vă faceți o idee despre cum ar arăta acest model de ultrabook și cam care ar fi dotările sale.

Te-ar mai putea interesa