Asus VivoBook S301LP-C1029H, laptop cu touch

Asus VivoBook S301LP-C1029H e un laptop interesant dar nu e vorba de unul convertibil (ecranul nu e detașabil). Totuși, poate fi o combinație bună între un laptop și o tabletă datorită formei sale și dotărilor speciale. Ecranul e unul multi-touch adică acceptă gesturi, iar cel mai bun sistem de operare pentru un așa laptop e Windows 8. Dar și Windows 7 e o alegere bună însă nu veți avea acea interfață special creată pentru gadgeturi cu touch. Atât în poza de jos dar și în clipul de la final puteți vedea cât de bine arată.

Spre deosebire de alte laptopuri similare, acesta oferă o placă video bună pentru ca acest laptop să fie unul de tip multimedia. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Are un Core i7-4500U Haswell cu placă video Intel, dar cât timp are și una dedicată, nu aș vedea de ce nu ați folosi placa video dedicată pentru uz casnic. Chiar dacă autonomia nu e una grozavă dacă vizionați file ori vă jucați jocuri, în modul economic autonomia e una grozavă – circa 4 ore. Ecranul e unul lucios cu tehnologie touch și rezoluție HD. Nu e nevoie de o rezoluție mai mare cât timp e un ecran de 13.3 inci. Astfel imaginea e detaliată dar și clară datorită iluminării și panoului.

Restul configurației e ok, adică are 8GB RAM și un spațiu de stocare de 1TB. Nu va fi nevoie de mai mult iar multitaskingul va fi grozav. Placa video Radeon HD 8530M e una cu performanțe modeste dar are o memorie dedicată de 2GB. Deci poate fi folosită pentru jocuri, redare video și pentru alte sarcini care necesită resurse mai ridicate.

Din păcate are doar un difuzor, dar nu vă oprește nimeni că conectați boxe la acesta. Puteți folosi un mouse wireless având în vedere că are bluetooth. Greutatea e una redusă și pentru că are o baterie de 2 celule iar dimensiunile sale sunt reduse. E dotat cu destule porturi USB și are și alte tipuri de porturi. Sistemul de operare e unul pe 64 de biți – Windows 8.

Plusuri: oferă o autonomie de circa 4 ore (având în vedere că are o baterie de 2 celule), bluetooth, are doar 1.8 kg, configurație puternică, subțire și elegant.
Minusuri: are doar un difuzor.

Asus S301LP-C1029H din seria VivoBook e o alternativă la două gadgeturi (laptop și tabletă) și care poate fi transportat ușor datorită dimensiunilor sale.

Te-ar mai putea interesa