Asus VivoBook S15 S510UQ-BQ204, laptop cu tastatură iluminată

Laptopul Asus VivoBook S15 S510UQ-BQ204 nu e singurul model din serie și cred că ați observat că e destul de scump. Nu poate fi accesibil deoarece are un procesor performant, placă video dedicată, SSD generos și o tastatură iluminată. Sunt disponibile și alte configurații care poate v-ar interesa, doar că poate vreți neapărat acea placă video și un SSD care micșorează timpul de pornire al aplicațiilor (chiar și al sistemului). Un laptop S510UA e mult mai ieftin doar că unele nu au acea tastatură iluminată (poate lucrați chiar și seara și nu folosiți o lampă de birou).

Un laptop portabil trebui să ofere o construcție rigidă din aluminiu și dimensiuni reduse. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus VivoBook S15 S510UQ BQ202

Chiar dacă are un ecran de 15.6 inci, acesta e incorporat într-o carcasă de 14 inci. Ecranul ajunge aproape până în margini ca și în cazul altor gadgeturi (smartphone-uri). Are un Core i7-7500U cu placă video Intel, iar pentru sarcini mai grele se comută automat pe cea dedicată – GeForce 940MX. Orice laptop se mișcă mai bine cu un SSD decât cu un HDD, în special dacă îl comparăm cu unul de 5400 RPM.

Cu astfel de componente aș putea spune că laptopul e unul office/multimedia și capabilitățile de gaming sunt limitate. Mult mai avansat e un laptop Republic of Gamers sau puteți alege unul cu procesor Intel Kaby Lake R (Refresh). Cea mai recentă serie de procesoare oferă un scor de performanță aproape dublu pentru că au nuclee suplimentare, dar și o placă integrată Intel UHD.

Păreri pro și contra

Chiar și cu un ecran atât de mare, laptopul nu are tastatură numerică și DVD. Mie chiar îmi plac laptopurile fără aceste dotări pentru că le consider inutile. Instalarea sistemului de operare e mult mai rapidă de pe un stick USB 3.0, în special că laptopul are și un SSD (viteză de transfer a datelor va fi una superioară).

Asus S510UQ-BQ204 poate reprezenta singura opțiune dacă vreți un laptop de ultimă generație dar nu vreți unul cu carcasă clasică. Cam toate brandurile oferă soluții similare, doar că nu în orice buget.

Te-ar mai putea interesa