≡ Meniu

Asus VivoBook S15 S510UQ-BQ203, laptop de 1,7 kg cu tastatură iluminată

ASUS VivoBook S15 S510UQ-BQ203 e un laptop cu o portabilitate foarte bună și cu componente de generație nouă. Bateria sa ține maxim 7 ore, iar greutatea e una de 1,5-1,7 kilograme.
Datorită caracteristicilor tehnice acest model se adresează persoanelor interesate de un model puternic și care să poată fi cărat cu ușurință în geantă.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar se comportă foarte bine, ci care vine cu dotări de generație nouă.
Din imaginea alăturată se poate vedea că laptopul e unul subțire și de culoare gold metal. De la distanță zici că e un laptop de la Apple, adică un MacBook.


Caracteristici

Ultrabook-ul Asus S510UQ-BQ203 e unul dotat cu procesor i7 model 7500U, ecran de 15 inci, 8GB RAM și placă video care are memorie dedicată.
La modelul de față avem panel IPS, iar la variantele cu rezoluție 1366×768 pixeli avem panel TN. Rezoluția ecranului e de 1920×1080 pixeli, iar stratul de protecție e unul anti-glare, adică anti-orbire.
Hardul din dotare e unul încăpător de 1TB și are 5400 rotații. Nu știu de ce nu i-au pus un SSD, dar nu vă oprește nimeni să montați unul. O astfel de componentă va face laptopul mai rapid și mai ușor.
Ca sistem de operare are Endless OS, iar eu vă recomand să instalați Windows 10 de pe stick deoarece acesta e cel mai avansat și bun OS.

Avantaje și dezavantaje

Lucruri pozitive la acest model ar fi aspectul plăcut, că are procesor din generația nouă (Kaby Lake), portabilitatea bună, disponibilitatea tastaturii iluminate, USB-C, placa video bună și capacitatea mare de memorie (8 giga instalați din 16 suportați).
Minusuri sunt lipsa SSD, ecranul că nu e 4K și lipsa unui procesor quad core. Nu consider că lipsa unității DVD e un neajuns.

Concluzii

Pentru cineva interesat de un notebook ultraportabil recomand ASUS VivoBook S15 S510UQ-BQ203. Fiind anul 2017 acesta nu mai are unitate optică și nici LAN. Conectarea la net făcându-se prin wireless, modelul acesta având wi-fi ac.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu