Asus VivoBook S14 S430FN, laptop multimedia cu GeForce MX150

Asus VivoBook S14 S430FN vine ca o alternativă cu grafică dedicată la seria S430FA. Diferenţa va fi una de performanţă deoarece cei 2GB memorie video vor face cipul grafic de la Nvidia mult superior unuia Intel HD. Ecranul acestui laptop e unul de 14 inci, iar din această cauză de putem da seama din prima că e vorba despre un laptop ultraportabil.

Acest model vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci care are o construcţie robustă. În poza alăturată puteţi vedea modelul argintiu (gun metal; S430FN-EB222 şi S430FN-EB285), dar mai există şi modele verzui (green meta; S430FN-EB323).


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus VivoBook S14 S430FN e unul dotat cu procesoare core i5 sau i7. Ambele sunt procesoare foarte performante perfecte pentru sarcini multimedia deoarece au patru nuclee. Mai mult, acestea au şi cipuri grafice Intel UHD integrate. Oarecum acest lucru ar putea părea inutil deoarece au şi grafică dedicată GeForce MX150 cu 2GB memorie video.
Ecranul acestor laptopuri e unul super cu diagonală de 14 inci şi rezoluţie 1920×1080 pixeli (FHD). Pentru ca lumina să nu se reflecte au şi strat anti-glare. Ceva deosebit la laptopurile noi ale Asus este rama subţire numită NanoEdge, iar din această cauză laptopul e mai mic, iar ecranul pare mai mare.
Pentru o răcire superioară şi ergonomie mai bună la tastat acest laptop are şi balama Ergo Lift care ridică laptopul… nu mai e nevoie de cooling stand.
Memoria RAM a laptopului depinde de configuraţie, putând fi de 4 sau 8GB. Însă laptopul suportă până la 12 giga.
Stocarea informaţiilor se poate face pe hard sau SSD, acest lucru depinzând foarte mult de ce fel de model alegeţi. În opinia mea cea mai bună variantă e cea cu SSD, dar nu vă opreşte nimeni să cumpăraţi unul cu HDD şi să puneţi SSD.

Acest model e pentru persoanele interesate de un dispozitiv de circa 1,4 kg cu baterie care să ţină mult, tastatură iluminată şi componente rapide. Să nu mai zic de faptul că are şi cititor de amprentă şi astfel datele vor fi în siguranţă.
Un astfel de laptop stă excepţional pe parte de porturi deoarece are 4 USB-uri, HDMI, woreşess ac şi bluetooth. Din păcate nu are LAN, dar acest lucru se poate obţine prin intermediul unui adaptor.

Te-ar mai putea interesa