Asus VivoBook Pro NX580GD, laptop multimedia cu tastatură iluminată

Asus VivoBook Pro NX580GD e un laptop din categoria multimedia pentru persoanele interesate de ceva cu putere de procesare şi care să aibă o portabilitate bună (greutatea e de aprox 2kg). Procesorul din dotare e un i7-8750H cu 6 nuclee, adică un procesor care-l întâlnim frecvent pe laptopurile de jocuri. Mai sunt şi variante (modelul NX580GD-E4537) cu i5-8300H care e quad core.

Modelul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un laptop avansat cu imagine foarte clară şi sunet de firmă (difuzoarele sunt Harman Kardon).


Păreri pro şi contra

Stocarea e pe SSD (NX580GD-E4696 şi NX580GD-E4698), iar la alte variante (NX580GD-E4537 care are şi procesor i5) e pe SSD şi HDD.
Pe partea de porturi acest laptop are tot de ce ai avea nevoie: 4 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit, wireless ax şi bluetooth.
La capitolul sistem de operare vine cu o distribuţie Linux numită Endless OS, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Pentru siguranţa datelor are cititor de amprentă, iar logarea va fi mai rapidă.
Pe timp de noapte o să vedeţi ceea ce tastaţi deoarece tastatura e un iluminată. Acest lucru reprezintă o bilă albă pe partea de ergonomie.
O altă bilă albă (tot la ergonomie) e ecranul cu finisaj anti-glare care face ca lumina să nu se reflecte.
Memoria laptopului e una ok, adică de 8GB şi se pot pune până la 16 giga. Pentru stocare se foloseşte de SSD, dar există şi modelul cu i5 e unul cu SSD şi HDD.
Jocurile vor funcţiona decent deoarece are placă video cu memorie dedicată – GTX 1050 cu 4GB memorie video.
Din păcate nu are unitate optică, dar oricum nu ar fi fost de vreun folos pentru că nimeni nu mai foloseşte aşa ceva.

Per ansamblu acest laptop e unul excelent din toate punctele de vedere şi va fi util acasă, la birou sau într-un mediu corporate. Nu e nevoie să-i faceţi vreun upgrade deoarece totul e la maxim.