Asus VivoBook Pro N580VD-FY681, laptop 4K pe gri

Laptopul Asus VivoBook Pro N580VD-FY681 e unul dintre singurele modele care are un ecran Ultra HD sau 4K. Detaliile sunt ceva mai numeroase, însă trebuie să stați destul de aproape de ecran pentru a le observa. Nu prea văd rostul unui astfel de ecran pe laptopuri office, dar și așa în general, deoarece diferența nu e foarte mare de la un ecran 1080p la unul 2160p, ținând cont de diagonală. Poate că pe un ecran mai mare diferențele sunt ceva mai vizibile, dar depinde și pentru ce-l veți folosi.

Din poza de jos se poate vedea un alt model care nu e cu mult mai diferit de restul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt destul de cunoscute deoarece multe laptopuri le au și se pot face câteva modificări. Un singur slot e ocupat cu acea memorie de 8GB, iar voi vă puteți gândi la un upgrade. Laptopurile care au un hard disc și un SSD se mișcă mai bine însă doar dacă vă decideți să instalați aplicațiile și Windowsul pe SSD, deoarece viteza de citire e mai mare în cazul unui SSD.

La o construcție de numai 2 kg, e și normal să nu vină cu unitate DVD care și așa e destul de inutilă. Sistemul de operare Windows 10 se instalează destul de ușor cu ajutorul unui stick USB cu interfață 3.0 (viteză de 10 ori mai mare decât la 2.0).

Păreri pro și contra

Nu veți putea juca jocuri la rezoluție maximă, dar nici nu cred că aveți de gând să faceți asta și conținutul video 4K poate fi găsit pe Youtube sau alte site-uri. Autentificarea e mai simplă cu un cititor de amprentă, însă nu sunteți obligați să-l folosiți. Tastatura iluminată e o dotare care nu lipsește pe laptopuri premium și seria N a devenit mult mai portabilă – 2 kg.

Asus N580VD-FY681 e unul dintre cele mai noi apariții de la acest brand și chiar dacă nu are cea mai scumpă placă video, se descurcă bine în cele mai multe situații. Sunt și prezentări video cu aceste laptopuri, dacă nu v-ați făcut o idee despre el.

Te-ar mai putea interesa