Asus VivoBook Pro N580VD-FY675, model multimedia i5-7300HQ

Asus VivoBook Pro N580VD-FY675 e un laptop de tipul multimedia adresat persoanelor pasionate de filme ori muzică. E unul cu o carcasă și construcție specifică… având chiar și tastatură iluminată.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul cu dotări de generație nouă printre care aș aminti procesor quad core, wireless dual band și altele.


Pro

Acest Asus VivoBook Pro N580VD-FY675 are un procesor i5 model i5-7300HQ cu patru nuclee și cu grafică integrată HD 630 (tot de la Intel).
Placa video dedicată e o GeForce GTX 1050 cu 4GB memorie RAM tip GDDR5. Aceasta e una numai bună și intră chiar și în componența laptopurilor de gaming.
Internetul va funcționa la capacitate maximă mulțumită wireless ac care e unul foarte rapid.
Din ce am citit pe Internet acest laptop vie cu panel IPS de la LG. Rezoluția ecranului e de 1920×1080 pixeli și e numai bună pentru un model de 15,6 inci.
Pe patea de porturi sunt prezente HDMI, 4 USB-uri și LAN. Evident că cu cât sunt mai multe USB-uri cu atât e mai bine.
Portabilitatea e în limitele decenței… dacă pot să spun așa deoarece are o greutate de 2kg și bateria ține undeva la 3-4 ore. Oricum e de bine întrucât acesta e mai mult desktop replacement decât ultrabook.

Contra

Unitatea optică e una care lipsește, dar oricum utilitatea ei e una vagă. Orice se poate descrca de pe net, iar dacă vreți să instalați sistemul de operare atunci se poate instala de pe un stick USB (de preferat 3.0).
Nu dispune de SSD, ci doar de un hard cu capacitate de 1TB. Acest hard e unul rapid, dar tot vă recomand să instalați unitate SSD de minim 128 de giga.
Nu are Windows 10 preinstalat, ci o distribuție Linux. Eu vă recomand să instalați Windows de pe un stick USB.

Concluzie

Laptopul de față – Asus VivoBook Pro N580VD-FY675 – e unul modern adresat celora care vor ceva premium și suficientă putere așa încât să facă față jocurilor, dar și sarcinilor profesionale (CAD etc).

Lasă un comentariu